Körúton BRÓDY JÁNOS és zenekara

Bródy JánosBRÓDY JÁNOS és zenekara  premier előtti megakoncerttel örvendezteti meg közönségét december 13-án, kedden, Galántán, december 15-én, csütörtökön Dunaszerdahelyen és december 16-án, pénteken Érsekújvárban, mindhárom alkalommal este hét órai kezdettel.

 A hatvanas évek magyar beatvilágának kiemelkedő (immár Kossuth-díjas) alakja bő két és félórás produkcióval készül, remek zenészek közreműködésével. A koncertek „Az Illés szekerén”, a művész vadonatúj albumának  a címét viselik, és a decemberi budapesti országos premiert előzik meg.
Bródy János leginkább az Illés együttes, majd annak 1973-as felbomlása után a Fonográf zenekar gitárosaként ismert, neve összeforrt Szörényi Leventéével (a nagysikerű Szörényi-Bródy szerzőpáros szövegírójaként), de Koncz Zsuzsáéval is – annak idején ő ajánlotta be Bródyt az Illésbe, később pedig a művész szövegei adták az énekesnő dalainak eszmei hátterét, „intelligensen lázadó” ízét. Szövegíróként ugyanis jó érzékkel szlalomozott a korabeli cenzúra görgette akadályok között, s dalai nemcsak jól hangzó slágerekként szóltak, hanem társadalmi hangulatot tükröztek, kritikát fogalmaztak meg (pl. Sárga rózsa, Ha én rózsa volnék). Önálló lemezei is megjelentek; a szeptemberben napvilágot látott „Az Illés szekerén” a hatodik stúdiólemez a sorban. Nemcsak az album kapott kedvező kritikákat, de úgy tűnik, a lemezbemutató koncert hangjai is simogatni fogják a dobhártyákat: Gyenge Lajos dobol, Frey György basszusgitáron és bőgőn játszik, Hámori Máté gitározik, s egy fiatal zenész, Fodo a billentyűs és zenei vezető.
Bródy János így nyilatkozik a közelgő koncert új dalairól: „…részben visszatérek a saját hagyományaimhoz, s a hatvanas évekhez. A hatvanas évek gyermeke vagyok, s magam is a hatvanas éveimben járok, a dalok pedig reflektálnak az elmúlt negyven évre. De természetesen elhangzanak majd a régebbi, klasszikusnak számító Bródy-dalok is, hogy senkinek ne legyen hiányérzete.”

A koncerteket a dunaszerdahelyi székhelyű Elókoncert műsoriroda szervezi.