Jótékonysági labdarúgó teremtorna

A Dunaszerdahelyi Református Gyülekezet és a Kálvin Polgári Társulás jótékonysági labdarúgó teremtornát szervez Dunaszerdahelyen az új városi sportcsarnokban november 12-én, szombaton 9.30-tól- 14.30-ig A torna jelmondata: Bibliát a városnak! Csapatok:
Magyarországi Színészválogatott (Nemcsák Károly vezetésével)
Dunaszerdahelyi Orvosválogatott Felvidéki Református Lelkészválogatott
Dunaszerdahelyi Református Gyülekezet Csapata A belépés díjtalan!
A torna ideje alatt a látogatók adakozhatnak, a befolyt pénzböl Bibliákat vásárolunk (ott helyben árusítunk, illetve előjegyzünk is), amelyeket Dunaszerdahely összes alap- és középiskolájába, hotelébe, a kórház összes fekvőosztályára, a városi hivatalba juttatunk el. Előzetes jelek szerint úgy tűnik, nemcsak a városba, hanem a környező iskolákba, polgármesteri hivatalokba is jut egy-egy példány. Adakozhatnak magánszemélyek, cégek, polgári társulások stb. A torna során folyamatosan tájékoztatjuk a nézőket az adományozókról és a befolyt összegről. Gyakran konstatáljuk, hogy az emberek nem olvassák és nem ismerik a Bibliát. Városaink intézményeiben alig találunk egy-két példányt. Néha úgy teszünk, mintha rejtegetni, vagy éppenséggel szégyenleni kellene ezt a Könyvet. Pedig a Biblia nemcsak az európai kultúránk egyik pillére, az általános müveltség megkerülhetetlen irata, hanem Isten Kijelentett Igéje, hitünk tájékozódási alapja, életünk mértéke, maga az Evangélium, az Örömhír. Célunk az, hogy a befolyt adományokból minél több Bibliát vásárolhassunk és eljuttathassuk a megnevezett helyekre, hogy minél többen olvassák, meismerjék, hitre jussanak.

A csapatokat, amelyek ingyen vállalják a tornán való részvételt, tiszteljük meg a jelenlétünkkel, hívjunk minél több nézőt!

Tisztelettel és szeretettel

A Dunaszerdahelyi Református Gyülekezet, a Kálvin Polgári Társulás, a résztvevő csapatok nevében

Görözdi Zsolt, lelkész