32. Expired Passport Music Club és heart-műhely

2011. november 30-án, szerdán, az új helyszínen, az Ifjú Szivek Táncszínház patinás színháztermében várjuk a zenebarátokat, ugyanis 17:00 órai kezdettel tartjuk az év utolsó klubestjét, tehát nem ajánlatos lemaradni erről az eseményről! Már csak azért sem, mert minden idők leggrandiózusabb Passport klubestjének lehettek részesei! Komoly fesztivállá kerekedik az este, ahol az akusztikai, a lelki és a kulináris élvezetek találkoznak. Lesz ugyanis három zenekar, bemutatkozik négy szépirodalmi folyóirat és a hasunk sem marad üres! Mindez ingyen!

A rendezvényt szokás szerint az Expired Passport Music és a József Attila Ifjúsági Klub szervezi, azonban nem jöhetett volna létre az Anima Társaság, továbbá az Ifjú Szívek Táncszínháza és Monozlai Flóra segítsége nélkül.

De lássuk csak részletesen, mit kínál a rendezvény:
A heart-műhely ezúttal már 17 órakor indít – a szlovákiai magyar irodalmi folyóiratok szerkesztői egy nyitott kerekasztal-beszélgetésen vesznek részt, ahol bemutatják a periodikumot, ismertetik az aktuális lapszám tartalmát, illetve egy vita keretén belül elmondják véleményüket a (szlovákiai) magyar irodalom jelenlegi törekvéseiről és aktuális helyzetéről. A beszélgetés az Ifjú Szivek táncszínházának előcsarnokában valósul meg, s a vitába természetesen a közönség is bekapcsolódhat. Bemutatkozik tehát az Irodalmi Szemle, a Kalligram, a Szőrös Kő és az Opus.

Ekkor a színházteremben már javában hangol a házigazda. 19 órai kezdettel az Expired Passport végre klubesthez méltó akusztikai és beltéri körülmények között, a szokásostól eltérően nem akusztikus, hanem hangos, azaz “rockos” koncertet ad, vadonatúj számokkal megspékelve!

Egy igazi fesztivál alatt nincs üresjárat! Most sem lesz, ugyanis a Szlovákiai Magyar Írók Társasága alatt nemrégen létrejött Fiatal Írók Körének tagjai a modern zene és irodalom közti távolságokat döntögetik majd a pozsonyi estében, persze kizárólag játékos módon. Lesz emellett improvizáció, modern líra és próza, sőt a fiatalok igazi célja az, hogy olyanok is versre fakadjanak, akiknek a rím jelenti az egyik legnagyobb kínt. Sőt, a FÍK tagjai az est folyamán ezt még kétszer megismétlik a táncszínház előcsarnokában!

Nagyjából 21 óra előtt érkezik az est fénypontja, a Sonia és a Soulbreakers! A perui Sonia Zambrano Janis Joplin zenéjének, a blues-rocknak a szerelmese, és kiváló zenészekből álló budapesti csapatával igazi hatvanas-hetvenes évek-beli vibráló, dinamikus blues-rock-funky-soul muzsikával örvendeztetnek meg bennünket!

A szerelés alatt újra a FÍK-é és az irodalmi játéké az előcsarnok.

De ez még korántsem minden! Hihetetlen produkciónak lehet szem- és fültanúja az, aki végigüli a sepsiszentgyörgyi Minestrone Band műsorát. Székelyföldi barátaink a koncert előtt, saját maguk által faragott zöldséghangszereken játszanak! A produkcióba természetesen a közönség is bekapcsolódhat, s a fellépés végén hangszereket nemes egyszerűséggel mindenki elfogyaszthatja, ugyanis székely lecsó készül belőle!

Az estebéd közben harmadszor is FÍK-ezhetünk!

Az est végén remélhetőleg mindenki zenei és szépirodalmi élményekkel gazdagodva, továbbá jóllakottan távozhat csendes hajlékára.

A belépés természetesen ezúttal is ingyenes, azonban a klubest most komoly ráfizetéssel zárul, ezért pénzbeli adományokat elfogadunk. 🙂

Frissítőt biztosítunk!

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak!

Linkek:

Sonia and the Soulbreakers:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002157613117
http://www.youtube.com/watch?v=e90ETcv1Ae4
http://www.youtube.com/watch?v=4HIl0aOqieY

Expired Passport:
http://www.facebook.com/expiredpassport
http://expiredpassport.com/

Minestrone Band:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002473332345
http://www.minestroneband.ewk.hu/

FÍK:
http://hu-hu.facebook.com/fiatalirokkore

Irodalmi Szemle:
http://www.facebook.com/pages/Irodalmi-Szemle/162255997158128?ref=ts

Kalligram:
http://www.kalligram.com/

Opus:
http://www.facebook.com/opuslap

Szőrös Kő:
http://szorosko.eu/
http://www.facebook.com/pages/Sz%C5%91r%C3%B6s-K%C5%91-online/178986082146256?ref=ts&sk=wall

JAIK:
http://jaik.sk/
http://www.facebook.com/groups/jaik.pozsony/

Ifjú Szívek Táncszínház:
http://www.ifjuszivek.sk/szinhazterem