HAGYOMÁNYOK NAPJA Tornalján

2011. november 5-én 15 órától tartják Tornalján a HAGYOMÁNYOK NAPJÁT a Városi Művelődési Központ és a Kulturális Antropológiai Műhely szervezésében.HAGYOMÁNYOK NAPJA TornaljánFellépnek: a tornaljai Kazinczy Ferenc MTA tanulói, a Sajógömöri MTA pedagógusai, a rimaszécsi Rozmaring asszonykórus, a dernői Kincskereső gyermek, és Borostyán ifjúsági néptáncegyüttesek, az encsi (Magyarország) Bubulyka gyermek, és Csikuska ifjúsági néptáncegyüttesek, a rimaszombati Új Gömör néptáncegyüttes, Cselényi József – Lőkösháza, a tokajhegyaljai Parapács zenekar (Pusko Márton – hegedű, ének, Dragony Gábor – brácsa, Fekete Krisztián – cimbalom, Vojtonovszki Sándor – nagybőgő, ének, valamint Nagy Luca és Nyíri Gábor – tánc).
A Fonó zenekar bemutatja „Gömörország” című műsorát. Közreműködnek: Tőzsér Árpád Kossuth-díjas, Hizsnyai Zoltán József Attila- és Madách-díjas költők, valamint tornalja szülötte, Szászi Zoltán költő, író, publicista.
A rendezvény ideje alatt a várhosszúréti Gömöri Kézművesek Egyesülete mesterei irányításával kézműves foglalkozás, valamint vásár.
A gálaműsort táncház követi.
A belépés díjtalan! A rendezvény a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala és Tornalja város anyagi támogatásával valósul meg.