Zenés előadói estek a Vasmacska Stúdiószínpadon!

ÚJRAINDULT A STÚDIÓBÉRLET! A Komáromi Jókai Színház évek óta fontos feladatának tekinti, hogy a nagyszínpadi, szórakoztató jellegű előadások mellett a „műhelyben”, a stúdiószínpadon is szülessenek előadások. Ez a műfaj, ezek az előadások – arányaiban persze nem vonzanak tömegeket, de a színház nem szeretne lemondani azokról sem, akiket az ilyen jellegű színházi előadások érdekelnek.

A színház egy saját produkciója mellett 2–3 vendégelőadással bővítette a stúdióbérletet, s örvendeztette meg nézőit. A Bárka Színház Mulatság, a tatabányai Jászai Mari Színház Nézőművészeti Főiskola, vagy a Magyar a Holdon című előadásokat láthatta a komáromi publikum, hogy csak néhányat említsek a szériából…

A 2010/2011-es színházi évadban kialakult gazdasági helyzet azonban megtörte a sokéves hagyományt. Egy év kihagyás után újraindul a stúdióbérlet a „színház és a költészet” jegyében! A Gyöngyszemeink nevet viselő előadássorozat 4 zenés előadói estet tartalmaz. Hazai produkcióként Tetemrehívás címen Arany János ballada-feldolgozásait láthatják Tóth Tibor és zenésztársai előadásában.

„Valóban szükséges filozófiát gyártani a borhoz?” – teszi fel a kérdést Rátóti Zoltán és Huzella Péter, a Bor filozófiája c. est két alkotója. Hamvas Béla, Márai Sándor szövegeiből és a bor diadalát hirdető költeményekből, bordalokból felépülő előadásuk ad választ a kérdésre, október–november folyamán tekinthetik meg a Vasmacska Stúdiószínpad bérletes nézői.

Hamvas Béla és Arany János után az évad második felében is a magyar líra gyöngyszemei kerülnek terítékre: Petőfi Sándor A helység kalapácsa című hősköltemény Besenczi Árpád előadásában, valamint a Kicsi Hang irodalmi koncertje (Tiszta szívvel – válogatás a Nyugat költőinek műveiből).

Költészet és színház a Vasmacska Stúdiószínpadon a Komáromi Jókai Színházban. Az előadások korlátozott számban láthatók, ezért a színház kéri a tisztelt érdeklődőket, mielőbb váltsanak bérletet!

Varga Emese