Nyílt napok a Konstantin Filozófus Egyetemen

A Konstantin Filozófus Egyetem évente egyszer nyílt napot tart. Ilyenkor ezáltal  minden érdeklődő betekintést nyerhet az egyetem felépítésébe és működésébe. A Közép-európai Tanulmányok Kara (KETK) idén február 17-én 9 órától a Dražovská utcai Pedagógiai Kar épületében tartja bemutatkozását. Szó esik a tanulmányi programokról, a felvételikről, a külföldi csereprogramokról, a tanulmányokat érintő egyéb fontos információkról, de sor kerül  kötetlen beszélgetésre, kérdések megválaszolására és némi játékra is. A KETK nyílt napját a kar dékánja, Komzsík Attila és dékánhelyettese, Baráth László nyitják meg magyar és szlovák nyelven. A prezentáció 9:00-tól kezdődik a D2-es előadóteremben, majd 11:15-től újra megismétlődik.Areális Kultúrák Tanszéke
Az Areális Kultúrák Tanszékének bemutatkozásán Tibor Žilka és a tanszék tanárai adnak átfogó képet a tanulmányi programokról és válaszolnak a feltett kérdésekre.
Helyszín: Drážovská utca 4, Pedagógiai Kar épülete, 106-os terem (1. emelet)
Időpont: 9:30-10:30, 11:45-12:45

Elementarisztika Tanszék
Viczay Ildikó és a tanszék munkatársai mutatják be az Elementarisztika Tanszék tanulmányi programjait.
Helyszín: Drážovská utca 4, Pedagógiai Kar épülete, 107-es terem (1. emelet)
Időpont: 9:30-10:30, 11:45-12:45

Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék
Sándor Anna tanszékvezető bemutatja a tanszék működését, és jellemzi tevékenységeit. A tanárok, de éppúgy a hallgatók is folytatnak kutatásokat a nyelv- és az irodalomtudomány területén. Szó kerül a külföldi tanulási lehetőségekre és a nemzetközi versenyekre, amelyekbe a magyar nyelv és irodalom szakos diákok bekapcsolódhatnak, és természetesen a hely és az idő adott lesz az érdeklődők kérdéseinek megválaszolására is.
Helyszín: Drážovská utca 4, Pedagógiai Kar épülete, D-2 előadóterem (földszint)
Időpont: 9:30-10:30, 11:45-12:45

Természettudományi és Informatikai Intézet
László Béla és Nagy-Lehocky Zsuzsa az “Ez is matematika” elnevezésű programon belül fejtörőkkel, logikai játékokkal és egyéb érdekességekkel várja a matematika és a logikus gondolkodás iránt érdeklődőket.
“Mikroszkóp a biológiában” címmel Balla István és Szekeres László tartanak bemutatót, majd “Interaktív tábla a pedagógus munkájában” címmel Pšenák Ildikó és Szabó Tibor előadása következik.
Helyszín: Drážovská utca 4, Pedagógiai Kar épülete, 105-ös terem (1. emelet)
Időpont: 9:30-10:30, 11:45-12:45
A nyílt nap résztvevőit a Pedagógiai Kar bejáratának közelében információs pont várja, ahol a kar munkatársai eligazítást és nyomtatott információs anyagokat adnak minden érdeklődőnek. (aj)