Szenci Molnár Albert Napok

A Szenci Molnár Albert Napok 2010. október 8-án kezdődik, egészen november 13-ig tart majd Szencen, Rétén és Jókán. Október 8-án Szencen 18 órától a 41. Szenci Molnár Albert Napok ünnepélyes megnyitójára és koszorúzási ünnepségre kerül sor a Szenci Molnár Albert szobornál a Városi Hivatal előtti parkban.

Ünnepi beszédet mond Szénási Szilárd martosi református lelkész, közreműködik Molnár László (vers), Szabó Zsuzsa és Árva Dániel (ének).

Október 8-án este 19 órától „A magyarok tárgyi emlékei a szlovákiai múzeumokban” című kiállítás megnyitójára kerül sora szenci VMK-ban, melyet Danter Izabella néprajzos nyit meg.

Október 14-én a szenci Szent Miklós Templomban este 19 órától kezdődik Sebestyén Márta koncertje.

Október 15-én 10 órától a szenci VMK-ban az Epopteia Társulás Műhely bemutatja az Asszony!!! című népmeséjét az alapiskolások részére, mese a nőkről és a férfiakról, majd 11 órától a Szenczi Molnár Albert Gimnáziumban ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra kerül sor, közreműködnek az iskola diákjai, valamint a „Magyarok fénye” című műsorban Dévai Nagy Kamilla és az általa alapított Krónikás Zenede diákjai.

Október 15-én a rétei református templomban 18 órától , majd október 16-án a jókai református templomban 15.30-tól a „Krónikás ének a szeretetről” című műsor, közreműködik Dévai Nagy Kamilla és az általa alapított Krónikás Zenede diákjai.

November 3-án a szenci VMK-ban 19 órától mutatja be Valló Péter-Vajda Katalin Anconai szerelmesek című kétrészes zenés komédiáját a komáromi Jókai Színház.

November 13-án Szencen 14 órától szeminárium, majd 17 órától kezdődik az ünnepi záróműsor a Szenczi Molnár Albert Alapiskolában. Közreműködnek az iskola diákjai, valamint az Aranymetszés verséneklő duó Dunaszerdahelyről. Ünnepi beszédet mond Bárdos Gyula, a Csemadok OTE tagja, a Csemadok Szenci Területi Választmányának elnöke.