Tündérkert Galántán

Múzeumpedagógiai programajánló a Galántai Honismereti Múzeumban 2010. szeptember 21. és október 22. között:A Takács János gyermekkönyv-illusztrációit bemutató Tündérkert c. kiállításhoz készült program lehetőséget ad a múzeumpedagógia felhasználására a közvetlen oktatási folyamatban. Ajánlatunk egy iskolán kívüli rajzóra, amely a vizuális nyelv jobb megismerésében és megértésében nyújthat segítséget (a program az esztétikai nevelés, művészeti nevelés, művészet és kultúra tantárgyak oktatásába is beépíthető).
A program arra épít, hogy a gyermek elképzeléseinek természetes kifejezőeszköze a vizuális nyelv, hogy gazdag a fantáziája és képalkotó képessége, hogy kíváncsi és nyitott az újdonságokra.
Célunk a tanulók alkotóképességének és komplex művészetszemléletének fejlesztése, ízlésük formálása és értékrendszerük alakítása. A program arra irányítja őket, hogy a kulturális értékek, műalkotások életük természetes részét képezzék és sokszínűségükre ilyen szempontból tekintsenek.
A programot az ISCED 0, 1, 2, 3 iskolai csoportoknak ajánljuk, igényeik szerint alakítjuk. A gyermekek a kiállítótérben rajzolnak, festenek és animációs filmet készítenek.
További információ és bejelentkezés
A programra előzetes bejelentkezés szükséges, ekkor nyílik mód a részletes egyeztetésre is. Ezt megtehetik e-mailben vagy telefonon. A program megfelelő lebonyolításához a csoport ideális létszáma 15–20 fő. A foglalkozás a múzeum főépületében a kiállítóteremben zajlik 2010. szeptember 21. és október 22. között, időtartama 90 perc (2 tanítási óra). Belépődíj tanulóknak 0,50 €, pedagógusoknak ingyenes. Egyéb információt szívesen nyújtunk az elérhetőségeinken.
ELÉRHETŐSÉGEK:
Pukkai Judit – Galántai Honismereti Múzeum, Hlavná 976/8 * vlast.muzeum.ga@zupa-tt.sk * www.muzeum.sk * Tel./fax: 031/7805535 * e-mail: judit.pukkai@zupa-tt.sk