Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál

Valamennyi versenykategóriában várja a jelentkezőket a 12. Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál, amely október 12-től 17-ig Pécsről, Európa Kulturális Fővárosából jelentkezik. A klasszikus versmondás mellett a vers- és világzene, valamint a versszínház (performanszok, egyéni és társas előadóestek, versek ihlette mozgásszínház, utcaszínházi produkciók, emlékestek, műhelyprodukciók stb.) versenykategóriája is nyitott a versenyzők előtt, ahogy a versfilmek versenye is. Szeptember 20-ig tart a nevezési időszak.

Újdonságnak számít, hogy a neves szakemberekből álló zsűri nemcsak értékel, de konzultáción túl arra is lehetőség lesz, hogy a versenyprogram művészei újrapróbálhassák a kapott instrukciók alapján a színpadra állított mű egy-egy jelenetét – jelentette be Lutter Imre fesztiváligazgató, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke.

Szakmailag is értékelhető nyeremények várják a győzteseket: sok száz könyv és ajándék mellett milliós PR-megjelenések, fellépési lehetőség, továbbképzések, utazás és wellness hétvégék találnak gazdára. Mindemellett a versenyzők térítésmentesen látogathatják a fesztiválprogramokat is, amelyen sztárokkal és közismert művészekkel találkozhat majd a közönség.

Közép-Európa egyik legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjére nevezhet bármely hivatásos és nem hivatásos versmondó, előadóművész, színművész, színjátékos, társulat, filmes alkotó, zenekar és előadó. Valamennyi program közönség előtt zajlik.

A nevezés csak pontosan és időben elküldött jelentkezési lappal és a fejenkénti nevezési díj beérkezésével együtt érvényes! A versenykategóriák legjobbjai, a fesztivál partnerei révén, a rangos Kaleidoszkóp-díjak mellett több millió forint összértékű díjazásban részesülnek.

Részletek és jelentkezés: a versfesztival.hu oldalon, bővebb információ a magyarversmondok@gmail.com címen kérhető.