Nyári Zenei Est Sebestyén Mártával

Az At Home Gallery hagyományos július végi koncertjének, a Nyári Zenei Estnek idén egy igazi magyar világsztár is a vendége lesz: július 31-én, szombaton 18 órakor Sebestyén Mártát is láthatj-hallhatja a közönség a zsinagóga melletti Művészetek Háza színpadán.

Sebestyén Mártát fölösleges bemutatni, hiszen a világban ő a legismertebb magyar énekesnő. Összetéveszthetetlen hangjával, lenyűgöző előadásmódjával generációk sorát nyerte meg a magyar (és nem csupán a magyar) népzenének. Három és fél évtizedes előadóművészi pályáját mintegy 70 hanghordozó, számos kitüntetés (Kossuth-díj, UNESCO-díj) és számtalan koncert jelzi a világ minden táján. Somorjára a Bolya-Dongó Trióval érkezik.

A jazz kedvelői számára bizonyára jó hír, hogy a fellépők között lesz az Ágoston Trió is. A trió alapítója és névadója Ágoston Béla, az elismert népzenész és jazzmuzsikus, aki ráadásul multiinstrumentalista is.A magyar művészek mellett a szlovák színeket a Pacora Trio képviseli. A triót Stanislav Palúch (hegedű), a moldáviai születésű Marcel Comendant (cimbalom) és Róbert Ragan (nagybőgő) hívta életre, a formáció nevét hármuk vezetéknevének első szótagja alkotja. Zenéjükben a jazzt szlovák és moldáviai népzenével vegyítik. Nem akármilyen muzsikusokról van szó: első albumukat, amely 2005-ben jelent meg, a tekintélyes BBC Music Magazine négy csillaggal értékelte. (www.ujszo-online; me)