X. Ipoly Menti Fesztivál

Július 17-18-án kerül sor a 10. alkalommal megrendezésre kerülő Ipoly Menti Fesztiválra a ragyolci kastélykertben. A kétnapos rendezvény programja:

Július 17., szombat
10.00-tól VII. Nógrádi Gulyásfőző Fesztivál, főzőverseny 3-5 fős csapatok részvételével, benevezés 10.00-ig
14.00-tól gulyáskóstolás, eredményhirdetés, díjkiosztás
17.00-tól szabadtéri bál, közreműködik a Mag Duó zenekar 22.00 óráig, belépő és gulyásgaras 1,50 euró
Július 18., vasárnap
10.00-tól ünnepi szentmise a ragyolci római -katolikus templomban, közreműködik az Agnus Dei egyházi kórus, a szentmise után koszorúzás a kastélykertben
15.00-tól kastélykert-amfiteátrumban Nógrád folklórja – hagyományőrző műsor, fellépnek a losonci Pitypang, a somoskőújfalusi Kisgömböc, a ragyolci Kis Nógrád gyermektánccsoportok, a ragyolci alapiskola diákjai – Nagy Klaudia-ének, Botos Renátó-hegedű, Kovács Fábián-népi mesélő, Balázs Mercédesz-prózamondó, a karancslapujtői Karancs néptáncegyüttes, a losonci Ipeľ néptánccsoport, a ragyolci Jázmin nőikar, a fülekkovácsi Mezeicsokor, a rappi Kéknefelejcs, a ragyolci nyugdíjasklub, a csákányházi Gyöngyvirág éneklőcsoport, a varsányi Muskátli hagyományőrzők, a szécsényi Iglice néptáncegyüttes, a lukanényei citerazenekar és a ragyolci Nógrád néptáncegyüttes.
18.00-tól Zene határok nélkül – mesterek és tanítványaik, a műsorban szereplő mesterek – Agócs Gergely, Lakatos Róbert, Hanusz Zoltán, Korpás Éva, Lelkes Tibor, Vizeli Balázs és tanítványaik. A műsor vendége a losonci Kelemenék verséneklő együttes, a losonci Kármán Színház tagja Erdélyi Gábor és a nemeskosúti Berkenye néptáncegyüttes.
21.00-tól a fesztivál sztárvendége a Zanzibar együttes élő koncertje