X. Gömöri Honismereti Vándor- és Íjásztábor

A Gömöri Ifjúsági Társaság (GIT) az alapiskolák 4-9. osztályos tanulóit várja a 2010. július 5-10-én Várhosszúréten rendezett X. Gömöri Honismereti Vándor- és Íjásztáborba. A tábor részvételi díja 70,00 euró, június 30-ig lehet jelentkezni.

A szállást a szervezők sátrakban biztosítják a várhosszúréti Jozefína Panzió kertjében.

Az érdeklődők személyesen a Gömöri Ifjúsági Társaság irodájában (Betléri út 15, Rozsnyó, a vízművek volt igazgatóságának épülete), vagy a GIT honlapja segítségével (www.git.sk) kaphatnak bővebb tájékoztatást a rendezvényről. Érdeklődni az alábbi mobilszámon: 0908/474813 (Kmotrik Péter) is lehet.

A táborban a hagyományos magyar visszacsapó íjak használatával ismerkedhetnek meg a gyermekek és fiatalok .A szervezők előadást tartanak a magyarok ősi hadviselési szokásairól és megtanítják a résztvevőket az íjak karbantartására is.

A résztvevőknek a tábor során alkalmuk nyílik megismerni a Gömör-Tornai Karszt festői tájait, ritka természeti képződményeit és a környék történelmi nevezetességeit.

A programban szerepel többek között Krasznahorka várának megtekintése, kézműves foglalkozások, előadás az elsősegély alapjairól, baranta bemutató.