Fiction Science Nyaraló Labor

A Mediawave szervezésében Fiction Science Nyaraló Labor címen nyilvános forgatókönyvíró workshopot tartanak 2010. augusztus 2–7. között Kisharsányban. Jelentkezni június 15-ig lehet kedvezményesen.

A Fiction Science Nyaraló Laborban a kezdők számára a forgatókönyvírás alapfogalmainak megismerését ígérik a szervezők kreatív gyakorlatokon keresztül. Lehetőség lesz számukra forgatókönyvfejlesztésre is. A tapasztalattal rendelkezők számára: célzott forgatókönyvfejlesztés az ajánlat.

Mint ahogy a tábor felhívásában olvasható: “Mindenkinek lehetősége van eljutni az ötlettől a kész könyvig!” De hogyan? Erre is választ adnak a szervezők. Annak a kérdésnek a megválaszolásától, hogy miért érdekli a forgatókönyvírót a film ötlete, másokat mi fog érdekelni abban, mit gondolunk az ötlet lényegének, eljutnak az ötlet szabatos megfogalmazásáig, a karakterek megrajzolásáig, a történetvezetés metódusának kitalálásáig. A workshop hallgatói foglalkoznak a megvalósíthatóság szempontjaival, és megtörténik a hozott filmötlet kidolgozása több lépcsőben: egyénileg, kiscsoportban, illetve az egész műhely bevonásával. Folyamatos megbeszélés, közös brainstormingok – valódi csoportmunka várja a résztvevőket a műhely mind az öt napján!

De nem csak ez. Lesznek kreatív írásgyakorlatok és játékok is. Variációkat kell alkotni egy-egy megadott témára, a zene, a kép, az utca inspirációja alatt létrehozni művet, együttműködésben a zenei és a rendező workshop résztvevőivel. Az elkészült forgatókönyveket elemzik, megismerik a dramaturgi munka fortélyait és fontosságát a haladó filmstábok életében.
A műhely végén sor kerül az elkészült forgatókönyvek prezentációjára.

A MŰHELY VEZETŐI
A Fiction Science Lab három laboránsa: Selmeczi Nóra, Széphelyi Júlia, Zomborácz Virág

RÉSZVÉTELI DÍJ
A szakmai program költsége (ellátás nélkül, két részletben történő  befizetéssel, 50%-50%), június 15-ig jelentkezés, illetve befizetés esetén:  28.000.-Ft / fő / 5 nap, június 15-e után: 36.000.-Ft / fő / 5 nap.
Napi háromszori étkezés 2000 Ft / fő / napért igényelhető.

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI
A workshopba jelentkezőknek szinopszist kell beküldeniük. A szinopszis olyan rövid összefoglaló, amely tartalmazza a film cselekményvázlatát, a szereplők és a közeg bemutatását, a rendezői koncepciót (elbeszélői stílus), illetve vizuális koncepciót (képi stílus). Mindezt fél, maximum 1 oldalban, a tervezett hossz feltüntetésével.
A műfaj szabadon választható: kisjátékfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, táncfilm, animáció stb. Terjedelemben kívánatos a kisfilm formátum megtartása, nagyobb formákkal a műhely keretein belül nem tudnak foglalkozni.
A jelentkezési lapot (hiánytalanul kitöltve) a szakmai irányultság, képzettség pontos megjelölésével, e-mailben kell beküldeni ide: passport@mediawave.hu
A jelentkezési lap letölthető innen!
A szinopszis és a jelentkezési lap mellett a hallgatóknak szakmai életrajzot is le kell adniuk (születési hely, idő, iskolák, ha van: szakmai végzettség), valamint egy fotót a műhely tagjainak internetes megjelenítéséhez. Be kell fizetniük a részvételi díj előlegét (50%).