VII. Nemzetközi Gyermek Folklórfesztivál

A Csemadok Ipolyszalkai Alapszervezete és az Ipolymenti Kulturális és Turisztikai Társaság 2010. május 30-án, vasárnap, 14 órai kezdettel rendezi meg – immár hetedik alkalommal – az Örökségünk című, VII. Nemzetközi Gyermek Folklórfesztivált Ipolyszalkán, a szabadtéri színpadon. Műsor:

14.00 Megnyitó – Hrubík Béla, a CSEMADOK országos elnöke, Danczi Monika, a Csemadok TV elnöke; az MKP parlamenti jelöltjeinek bemutatkozása
14.15 a szalkai óvodások műsora; kéméndi Vasvirág – jászsági táncok; szalkai alapiskola 4. osztályos tanulóinak  Tojásmese című feldolgozása; a szímői Almácska citerazenekar gyermekcsoport gyermekdalokat, somogyi és moldvai népdalokat ad elő; Kormos Bence, a szalkai alapiskola tanulója előadásában Mándy Stefánia: Csitt meg a bátyja; a letkési Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóinak táncprodukciója; a szalkai alapiskola 2. osztályos tanulói – Kukoricafosztó; Tóth Rebeka, a párkányi Ady Endre Alapiskola tanulója – Lázár Ervin: Állatmese; a szalkai Botorkáló hagyományőrző csoport dunántúli ugróst mutat be; Herman Ákos – Katóka és Bohóka; a kürti Pitykő Citeraegyüttes gyermekcsoport délvidéki népdalokat játszik; az udvardi Tapsikoló gyermekcsoport bodrogközi táncokat mutat be; a letkési Pattantyú Gyermek Folklórcsoport – játékfűzés; a kövesdi hagyományőrző gyermekcsoport néptáncokat ad elő; a szalkai alapiskola felső tagozata – tánc; a letkési Pattantyú Gyermek Folklórcsoport – somogyi friss csárdás; Szabó Miklós: Bab Berci a városban – mesejáték- a gútai ZSIZSEGŐK színjátszócsoport előadásában.
17.00 Táncház – Hetei Katalin vezetésével.