Forma Fesztivál Párkányban

A Forma Fesztivált második alkalommal rendezik meg Párkányban június 5-én. A Forma egy művészeti fesztivál, melynek célja, hogy olyan kulturális értékeknek, alkotásoknak teremtsen megjelenési felületet, melyek híján vannak a lehetőségeknek a térségben. Teret enged a hagyományos népművészettől egészen a street art különböző formáinak is.

„A fesztivál célja egy határon átnyúló együttműködés. Nem csupán a felvidéki fiatalokat, de a magyarországiakat is igyekszik megszólítani, partner ebben az esztergomi Piknik fesztivál. Szimbóluma ezért a Párkányt és Esztergomot összekötő híd” – tudtuk meg Bokor Réka szervezőtől.
A programok:
Kora délutántól várják az érdeklődőket.
Irodalmi teaház – Schreibert László, Veres István, Baranyovics Borisz, Szalay Zoltán és Palacsintaruha műveivel.
Street art és live act-ek a kultúrház udvarán, kedvére fújhat, ragaszthat, szögelhet, nyújthat az ember. Vendég: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.
Filmvetítés: Molnár Csaba munkái
Fotó- és festménykiállítás. Kiállítók: Zselinszky Miroslav, Szabó Máté, a Márai Sándor Gimnázium művészeti tagozata, Baranyovics Borisz, Phelwidek 2.0 (egy pályázat eredménye a kiállítás anyaga. Már második esztendeje hirdetik meg, szlogenjük: “ezt lőttem a határon tool”)
Zenekarok:
Uno Y Medio (HU) – a Másfél együttes projektje, “new style party music, coloured with live act (electro- and acoustic instruments) and MC”
Intim Torna Illegál (HU) – a Kistehénből kivált tagok új projektje
Moustache (SK) – garage pop
Jóvilágvan (SK) – pszichedelikus popkatyvasz
In:formation (SK) – triphop/downtempo
Gwerkova (SK)
Gold Life Music (HU) (A Kőbányai Zenei Stúdió zenekara)
Trafik (SK/CZ/HU) – hip-hop
DJ Boldrik (CZ)
Club Era (HU) – világzene