Drámapályázat: határidőmódosítás

mr pályázatA Magyar Rádió (MR) által meghirdetett dráma-pályázatára több mint 400 pályamű érkezett. „Tekintettel arra, hogy a február 15-i beadási határidőre ilyen sok anyagot adtak be, a pályázatok elbírálási határideje az eredeti időpont (március 27., a Színházi Világnap) helyett május 25-re módosul – mondta el Solténszky Tibor, az MR1-Kossuth Rádió Művészeti Produkciós Szerkesztőségének vezetője. „Az MR gyakorlatában példátlan mértékű érdeklődés mutatkozott a pályázati kiírásra és reméljük, hogy ezzel számos új mű létrejöttét támogathatjuk”, tette hozzá Solténszky Tibor.
A 2009. szeptember 21-i pályázati kiírásra az MR olyan drámai műveket várt, amelyek magas irodalmi színvonalon ragadják meg korunk életérzéseit, hangulatait és problémáit, egyaránt alkalmasak lehetnek rádiójáték, ill. színpadi feldolgozásra is.

A szövegkönyveket hét tagból álló szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai: Bereményi Géza, Gothár Péter, Marton László, Molnár Piroska, Radnóti Zsuzsa, Vidnyánszky Attila és Solténszky Tibor.

Az MR számára fontos misszió új, eredeti kulturális értékek létrehozása, a kortárs magyar irodalom erősítése. A közszolgálati rádióban évente 40-60 igényes irodalmi adaptáció, rádiójáték felvétele készül el. Az utóbbi években a hangoskönyvek elterjedésével a műfaj népszerűsége jelentősen megnőtt.

A pályázat összdíjazása 4.500.000 Forint.

A pályadíjak:
1. helyezett: 2.000.000.- Forint
2. helyezett: 1.500.000.- Forint
3. helyezett: 1.000.000.- Forint

Kapcsolódó link: http://palyazatok.org/magyar-radio-drama-palyazat/

Forrás: Magyar Rádió