Szkeccsíró

Az MR1-Kossuth Rádió Rádiókabaré Szerkesztősége rövid, groteszk, a jelenségek hátterét a végletekig kiforgató jeleneteket vár “szkeccsíró” pályázatán. Beérkezési határidő: április 15.A zsűri által szakmailag arra érdemesnek tartott írások neves színészek előadásában hangzanak majd el az adó műsorában.
„Ahogy a Beatles zenéje nagy hatással volt a magyar popzenére, úgy a hatvanas-hetvenes évek brit formációja, a „Monty Python’s Flying Circus” is hatással van a magyar humorra. Ugyan némi késéssel kezdték vetíteni nálunk a rövid, csattanós jelenetekből, úgynevezett „sketch”-ekből álló tévésorozatot, de a fiatalabb korosztályok köreiben igen nagy sikert aratott” – állítja Sinkó Péter a Rádiókabaré vezetője.

„A pályázat célja az MR1-Kossuth Rádió kulturális műsorai kínálatának bővítése, új művek alkotásának elősegítése. Reméljük, hogy az előadók után az írói gárda is megerősödve, újabb résztvevőkkel gazdagodva jelentkezhet a Rádiókabaré műsoraiban” – közölte Kerényi György, az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője.
A pályaművek beérkezési határideje 2010. április 15., a munkákat a selejtezők és a döntő alapján az MR1-Kossuth Rádió által összeállított zsűri bírálja el.
A zsűri tagjai: Dolák-Saly Róbert, Fábry Sándor, Litkai Gergely, Kőhalmi Zoltán és Sinkó Péter.

A pályadíjak:
1. helyezett: 500.000.- Forint
2. helyezett: 300.000.- Forint
3. helyezett: 200.000.- Forint

Lehetőség lesz közönségdíj odaítélésére is, melyet internetes szavazással tudnak majd kiválasztani a szavazók. A közönségdíj 250.000.-Forint lesz.

A pályázat teljes szövege a www.radio.hu oldalon a Pályázatok menüpontban olvasható.

A MR1-Kossuth Rádió 2007-es stuktúraváltása óta éves szinten megduplázódott az újonnan felvett kabaréműsorok száma: heti egy alkalommal egy óra Kabarématiné hallható vasárnaponként, szintén egy alkalommal Rádiókabaré vagy Kabaréklub címmel egy-egy óra humort hallgathat a közönség. Az adón minden ismert, a stand up műfajban elismert művész fellép. A tavalyi évben kilenc új Rádiókabaré-felvétel, kettő Szilveszteri Rádiókabaré és tizenöt rész Kabaréklub készült el.