Diákírók 33. irodalmi pályázata

Március 1-jéig lehet pályázniuk azoknak, akik részt kívánnak venni a 2010. április 7-10. között Sárvár városában rendezendő táborban, amely a magyar nyelvű Kárpát-medencei diákírók, diákköltők 33. irodalmi pályázatának legjobbjait látja vendégül.

A tábort az Írók Szakszervezete, az Írók Alapítványa, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Polgármesteri Hivatala rendezi.
A pályázatot vers-, próza és tanulmány kategóriában hirdették meg, várják minden 14-18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. A pályázatok maximális terjedelme 15, írógéppel, számítógéppel (14 pontos betűnagysággal) vagy kézzel írt kéziratoldal.
A pályázatok beérkezésének meghosszabbított határideje: 2010. március 1.
A kiírók kérik, hogy a pályázók postán, egy, jól olvasható példányban küldjék el munkáikat, és a borítékra kívülről írják rá, hogy melyik kategóriában pályáznak (így: „verspályázat”, „prózapályázat” vagy „tanulmány-pályázat”). Tehát, aki két kategóriában is pályázik, két borítékban küldje írásait.
A pályázatokat a következő címre várják a szervezők:
Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa
Budapest, Városligeti fasor 38. 1068
Fontos: E-mailen beérkező pályamunkákat – az esetleges technikai problémák miatt – nem nyomtatnak ki, és nem vesznek figyelembe!

Kérnek mindenkit, hogy tüntesse fel pályázata belső címlapján a saját nevét és címét, iskolája nevét és címét, továbbá a saját (vagy az iskolája) e-mail címét, telefonszámát. A pályázat nem jeligés.
A legjobb ötven pályázat szerzője meghívást kap a 2010. április 7-10-ig megrendezésre kerülő sárvári irodalmi táborba, ahol sor kerül a pályamunkák kiértékelésére és a díjkiosztó ünnepségre is.
A beérkezett írások visszaküldésére, a várható nagyszámú pályázatra való tekintettel, a szervezők nem tudnak vállalkozni. A neves költőkből, írókból álló zsűri által kiválasztott legjobb 50 pályázó az általa megadott címre 2010. március 29-ig meghívólevelet kap majd. A táborban csak a meghívottak részvételét tudják a szervezők biztosítani, számukra a rendezvény díjmentes. (Szükség esetén a pályázó útiköltségét is megtérítik.)