SZÍN-TÉR

…darabokra szedett darabok… …írói szándékok a színfalak előtt és mögött… 2009. december 1-jén, kedden, 17 órakor műhelybeszélgetés a Magyar Írószövetség klubtermében (1062 Budapest, Bajza u. 18., telefon: 322-8840)

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház „Móricz 2009” című három új, magyar egyfelvonásosa kapcsán a vendégek lesznek a művek szerzői: Forgách András, Pozsgai Zsolt. Tasnádi István, valamint Móricz Zsigmond, Ady Endre és Elefánt Olga, azaz Nagyidai Gergő, Balogh Gábor és Jenei Judit színművészek.

A beszélgetést Darvasi Ferenc és Hanti Krisztina kritikusok vezetik.

A belépés ingyenes.

Egy est a magyar színházak, és a kortárs magyar dráma titkai iránt érdeklődő közönség kedvére, szándékaink szerint minden hónap első keddjén.

(titkarsag@iroszovetseg.hu/ hantikrisztina@freemail.hu)

Mindannyian tudni szeretnénk arról, amit csak érezni, megélni, sejteni lehet. Ismerni szeretnénk a titkot, pedig éppen a titoktól lesz olyan a színház, hogy minduntalan kénytelenek vagyunk poros deszkái előtt gyülekezni, hinni díszleteinek, jelmezeinek, fényeinek, gyöngyöző homlokú játékosainak, emberi történeteinek valós valótlanságában.

A SZÍN-TÉR képzeletünk színpadára ültet mindenkit, akinek a darabhoz köze lehet. A színész a bőrét viszi a vásárra, az író a gondolatait, az érzéseit, a világról való tudását, az olvasó, a színházlátogató, a kritikus pedig mindenre kíváncsi, ami a csodához, a színházi előadáshoz elvezet. Minden az írással kezdődik, ám rendkívül összetett csapatmunka teremti meg az előadások utánozhatatlan, és legtöbbször megismételhetetlen varázsát.

A SZÍN-TÉR megmutatja, hogy a színházat az is csinálja, aki nézi!

Jó dolog beszélgetni az íróval, jó dolog a történetet drámává olvasó dramaturggal, még izgalmasabb az írást életre keltő rendezővel, az orrunk előtt játszó színésszel szót váltani. Ez a találkozó lehetőséget teremt arra, hogy egymással is beszélgethessenek, akik a színház játékszabályai szerint legtöbbször nem találkoznak, csak tudnak egymásról.

A SZÍN-TÉR teret ad az elképzelhetetlennek!