Mitől alternatív?

A Hólyagcirkusz Társulat a Színház.hu-val közös esszépályázatot hirdet a „Mitől, miért, miből alternatív a jó vagy rossz színház?” címhez kapcsolódó témában 2010. január 15-ig!

A pályázat címét – „Mitől, miért, miből alternatív a jó vagy rossz színház?” – a XV. Alternatív Színházi Szemlén lezajlott szakmai vitáról tudósító újságcikkből kölcsönözték.
A pályázóknak max. 20 gépelt oldalon van lehetőségük virtuálisan csatlakozni ehhez az eszmecseréhez és írásban kifejteni a szóban forgó probléma bármely színházi vetületét: mi az, hogy alternatív?
A pályázók közül az első három helyezett pénzjutalomban részesül:
1. díj 75000.-
2. díj 50000.-
3. díj 25000.- forint.
A benyújtott pályázatokat zsűri értékeli, melynek tagjai: Rácz Attila a Hólyagcirkusz Társulat alapítótagja, Herner Dániel a Színház.hu alapítótagja és Sándor L. István az Ellenfény folyóirat főszerkesztője.
A pályázatokat elektronikus úton 2010. január 15-ig kell beküldeni az alábbi címre: bladdercircus@gmail.com
Arra kérik a jelentkezőket, hogy az e-mail tárgymezőjébe írják be a PÁLYÁZAT szót és egy választott jeligét. A beérkezést követően egy visszaigazolást fognak küldeni. A pályázatok szerzői a tervek szerint jövő tavasszal egy a témával foglalkozó konferencián is kifejthetik álláspontjukat. A benyújtott szövegekből szeretnének továbbá egy válogatást készíteni, mely tervezett online-kötet a Színház.hu gondozásában jelenne meg.