Határon túli magyar pedagógusok élménypedagógiai képzése

A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériumának Külhoni Magyarok Osztálya a Balassi Intézet közreműködésével akkreditált magyarországi pedagógus-továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget. A részletes pályázati kiírás megtekinthető a pedagógus szövetség honlapján.
A pályázat keretén belül a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely (Budapest) X. alkalommal hirdeti meg képzését az élménypedagógia témakörében, elsősorban magatartási és beilleszkedési zavarokkal küzdő gyerekek egyéni és csoportos fejlesztése céljából. A képzés jelentkezési határideje 2011. május 10-e.

Az élménypedagógia olyan tanítási/tanulási módszer, melyben játékos tapasztalatszerzés, érzelmek átélése, az egyén csapatban való működése, a kihívás keresése dominál. Fő célja a komfortzónából való kizökkentés, az érzelemvezérelt tanuláshoz szükséges kihívás keresése. A társas együttműködés során a tapasztalati tanulás lehetősége megsokszorozódik, minősége változik az egyén tanulásához képest, ezzel nyújtva újszerű választ a pedagógia mai kihívásaira. Ajánljuk óvónőknek, tanítóknak és szaktanároknak, osztályfőnököknek, testnevelőknek, alternatív iskolában tanítóknak, gyógy-, és szociálpedagógusoknak egyaránt.

A képzés fő témakörei

Korai fejlesztés, és korai szocializáció az óvodában;
Élménypedagógiai eszközök a tehetség-gondozásban;
Az Élménypedagógia tantárgyi felhasználása a motivált és hatékony tanulásának megteremtése;
Kooperatív technikák, játékos készség- és kompetenciafejlesztés, egyéni szocializáció és csapatépítés, kommunikációs, együttműködési és problémamegoldó játékok;
erőszak-megelőzés, konfliktus-kezelés;

 A képzés időpontja: 2011. augusztus 7-12. Helyszíne: Nyíregyháza, Zrinyi Ilona Gimnázium Kollégiuma
Ha a pályázat, illetve a képzés felkeltette érdeklődését, és foglalkozna a témával kérjük, forduljon a megadott kapcsolattartó személyek közül bárkihez, örömmel állunk rendelkezésére!

Borsos Kornélia, Márai Sándor Gimnázium és Alapiskola, Kassa, 0908 381 536
Bányai Sándor Szakmai Igazgató banyai.sandor@kalandokesalmok.hu +3630/982-33-22

További információk, képek és háttéranyagok találhatók internetes honlapunkon! www.kalandokesalmok.hu

Budapest, 2011. május 3.