Irodalmi karaván

Április 7. és 10. között a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának képviseletében négy író, költő, műfordító, Balázs F. Attila, Hudák Katalin, Pénzes Tímea és Szalay Zoltán mutatkozik be Hargita és Háromszék megyék irodalomkedvelő közönségének. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával határon túli magyar költők mutatkoznak be, ezúttal nem az anyaországnak, hanem egymásnak: erdélyi költők a Vajdaságba, szlovéniai és horvátországi irodalmárok a Felvidékre és felvidékiek Erdélybe látogatnak író-olvasó találkozókra.

A rendezvénysorozat időpontjai és helyszínei:

– 2010. április 7., szerda 18.00 óra, Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház
– 2010. április 8., csütörtök 18.00 óra, Székelyudvarhely, Városi Könyvtár
– 2010. április 9., péntek 18.00 óra, Csíkszereda, a Székelyföld kulturális folyóirat székhelye
– 2010. április 10., szombat 18.00 óra, Gyergyószentmiklós, Pro Art Galéria

A szerzőkről röviden:

Balázs F. Attila (1954)
író, költő, műfordító, szerkesztő. Az AB-ART kiadó és a Poesis International magyar oldalainak igazgatója. Tíz verses és prózakötete jelent meg, valamint öt műfordításkötete. Román nyelven a Missa bestialis (Limes, 2008) és a Versek / Poezii című kétnyelvű kötetét adták ki, szlovák nyelven a Casanova átváltozásai c. novelláskötetét (Plectrum). Antológiákban és folyóiratokban tucatnyi nyelven publikálták.

Pénzes Tímea (1976)
Jelenleg Bukarestben élő felvidéki író, műfordító. Eddig hat szépirodalmi kötete jelent meg: versek, elbeszélések, drámák. Interjúival többek közt a litera.hu honlapon is találkozhatunk. Ghána ölelésében című útinaplója megjelenés előtt áll. Műfordításait a Kalligram, a Nagyvilág stb. folyóiratok közlik.

Hudák Katalin (1977)

költő, verséneklő, szerkesztő, Királyhelmecen született. A Királyelmeci Nézetek című lap főszerkesztője. Versei 1999 óta jelennek meg az Irodalmi Szemlében, a Kassai Figyelőben, a Szőrös Kőben és az Árkádban. 2002-ben a pozsonyi Madách kiadó jelentette meg Tiszavirágzás című kötetét.

Szalay Zoltán (1985)
A Csallóközben él, prózaíró, irodalomkritikus. Eddig két könyve jelent meg. Az Ártatlanság című novelláskötete 2006-ban megkapta a Posonium Irodalmi és Művészeti Díj Első Kötetes Szerzői Díját. Nyelvjárás című regénye, melyet 18 évesen írt, 2007-ben jelent meg. A kormányzó könyvtára című novelláskötete megjelenés előtt áll. Szabadidejében jogász.