Szlovákia Európa Nicaraguája akar lenni

Nem hallgatunk!

Nem hallgathatunk!!!

Adriana Mesochoritisová elemzése a július 7-i tüntetésen, amelyen a nők jogait korlátozni akaró törvényjavaslatok elfogadása ellen tartottak Pozsonyban.

Köztudott, hogy miközben a művi terhességmegszakítások száma folyamatosan csökken Szlovákiában, olyannyira, hogy gyakorlatilag szinte már csak a baleset-teherbe esések következményeire és egészségügyi esetekre korlátozódik, a farizeus, XVII. századi „értékeket” képviselő, általunk is választott képviselők, köztük nők!, a nők szabad döntési jogát kérdőjelezik meg.

Nem elég, hogy a baleset-teherbe esés (amelynek a felelősei az esetek túlnyomó többségében felelőtlen férfiak) mekkora stresszel jár, tovább akarják nehezíteni a nő döntési jogát, mert a nő lelki-testi egészségének védelme nekik nem számít.

Ezzel az erőszak mellett teszik le a voksukat!

Príhovor Adriany Mesochoritisovej z protestu Nebudeme ticho! 7. júla 2020 v Bratislave 7. júla 2020 sa protesty Nebudeme ticho! konali v Bratislave, Banskej Bystrici, Liptovskom Mikuláši, Košiciach, Prahe a v Manchestri. Boli reakciou na to, že poslanci a poslankyne preložili do parlamentu ďalšie štyri legislatívne návrhy, ktorých prijatie by znamenalo zásadné obmedzenie sexuálnych a reprodukčných práv. V priebehu dvoch rokov bolo do NR SR preložených celkovo 11 návrhov, ktoré sa usilovali obmedziť prístup k legálnej a bezpečnej interrupcii. Protesty od roku 2018 organizujú: iniciatíva Povstanie pokračuje a organizácie ASPEKT a Možnosť voľby. Pridávajú sa ďalšie iniciatívy, organizácie a individuálne osoby na Slovensku a v zahraničí.