A gép érzékelője a vászna – Rubin Kostov (1986, Vágsellye)

Fényképész; a vágsellyei Fotoklub megalapítója. Festő, aki a fénnyel fest, a fényképezőgép az ecsetje és a filmtekercs illetve a gép érzékelője a vászna.

Rubin Kostov képei a pozsonypüspöki kiállításmegnyitón
Rubin Kostov képei a pozsonypüspöki kiállításmegnyitón (2017. június 9, CIIC)

A legnagyobb mágus a fény, ő csak a legmegfelelőbb pillanatban megállítja a pillanatot és a szépségét megőrzi a következő időknek. Mitől jó egy fotó és milyen a jó fotós? Egy jó felvételben ott az a bizonyos plusz, amelytől a fénykép izgalmassá válik, és a jó fényképész pedig az, aki ezt a képet elkészítette. Alapkövetelmény viszont, hogy technikailag tökéletes legyen mindegyik kép. Rubin ezt a tökélyt és az egyedi nézőpontot igyekszik ötvözni alkotásaiban.

Kiállítások és díjak: 1. hely az AMFO és a DIAFOTO elnevezésű versenyeken; önálló kiállítása volt a vágsellyei kultúrházban, a pozsonyi Zichy-palotában és VEBA galériában az Auschwitz-Birkenaut ábrázoló képeiből.

Publikált fényképei:

  • Neil Gaiman: Az Anansi fiúk – borító
  • Alfréd Wetzler: Čo Dante nevidel (Amit Dante nem látott) – borító és illusztrációk

Fotóit közölték a következő folyóiratok és webportálok: squashmagazin.sk, oravaman.sk, FIR – Fédération Internationale de Racketlon, Lovu Zdar.

Szingapúr független ország, egy kicsi városállam Ázsia délkeleti részén. Előnyös gyarmati múltjának köszönhetően rendkívül fejlett állam, jelenleg a világ ötödik leggazdagabb országa. Nevét a szanszkrit singha, vagyis oroszlán és a szintén szanszkrit pura, azaz város szavakból kapta, ezért nevezik gyakran az Oroszlán városának is. Rengeteg bevándorló él itt, becslések szerint a lakosság 42%-át teszik ki a világ különböző részeiből származó polgárok. Ezt bizonyítja az egyes városnegyedek elnevezése is: China Town (Kínai negyed), Little India (Kis India), Arab Street (Arab utca).

A fotókon az itt élő emberek és környezetük látható.

Bővebb információk az esemény FB-oldalán! 

Act responsibly for the common European future