Hősök Vétója

A Civilizáció civil csoport most szerdán, április 12-én 17:30-ra egy békés és erőszakmentes eseményt szervez a Hősök terére, ahol egy látványos élő képpel állunk ki a civilek és a gondolat szabadsága mellett.

CIVILEK VAGYUNK.
MAGYAROK VAGYUNK.
SZABADOK VAGYUNK.

A Civilizáció csoport megbélyegzőnek tartja a kormány civiltörvényhez beadott módosító javaslatát, mely csak tovább nehezítené az ország jobbításán dolgozó hazai civil szektor működését.

A Parlamentnek benyújtott új civil törvény külön regisztrációra kötelezné azokat a civil szervezeteket, melyek a magyar állam költségvetési szerveitől függetlenül évi 7,2 millió forintnál nagyobb támogatást kapnak külföldről.

A civilek és a CEU ellehetetlenítése a tudás és a gondolat szabadságát támadja. A tudás szabadsága mindannyiunké, és nem hagyhatjuk, hogy ezt elvegyék tőlünk.

A szerda esti eseményen a Hősök terén 16 000 m²-es területen az összegyűlő civilek tömege alkot meg egy élő képet. Ezzel üzenjük Magyarországnak és a világnak, hogy tovább dolgozunk az ország érdekében, és maradunk azok, akik vagyunk; maradunk azért, amiért elköteleztük magunkat. Maradunk, hogy elutasítsuk a megbélyegzést; maradunk, hogy mások is maradhassanak.

Helyszín: Hősök tere
Dátum: 2017.04.12., szerda
Program:
17:30 Gyülekező
18:00 Beszédek (További részletek hamarosan!)
18:30 Élőkép megalkotása a résztvevőkkel
19:00 Az esemény vége

KI AZ A CIVILIZÁCIÓ CSOPORT?
A Civilizáció egy, a civil értékekért dolgozó önkéntes emberek csoportja. Gyerekek jogait védjük, szegény embereknek adunk ételt, hajléktalanoknak hajlékot, közösségeket támogatunk, és egy tiszta, békés és egészséges Magyarországért dolgozunk.

A szerdai eseményt a béke és erőszakmentesség jegyében tartjuk meg. Minden résztvevőt méltóságteljes és nyugodt kiállásra buzdítunk.