Grafikai munkák szellemi fogyatékossággal élő gyerekek jogairól

A Mental Disability Advocacy Center (MDAC), nemzetközi emberi jogi alapítvány, jelenleg egy projekten dolgozik, ami a szellemi fogyatékossággal élő gyerekek joghoz való hozzáférését vizsgálja. Ezek a gyerekek számos akadállyal kerülnek szembe jogi területen, egyrészt amiatt, hogy gyerekek, másrészt a fogyatékosságukból adódó előítéletek miatt. Jellemzően arra kényszerítik őket, hogy intézményekben éljenek, ahol erőszaknak, visszautasításnak vannak kitéve. Ez a projektünk ezért egy nyomozás: megpróbáljuk felderíteni, hogy mi okozza ezeket a korlátokat a joghoz való hozzáférésben és megmutatjuk, hogy hogy lehet leküzdeni ezeket az akadályokat.
A projektet képi anyagokkal szeretnénk támogatni, amelyek bemutatják ezeket az akadályokat, és azt, hogy hogyan lehet őket leküzdeni. Egyszerű, letisztult ábrázolásokat várunk, amelyek digitálisak vagy digitalizálhatók és könnyen adaptálhatók különböző altémákra.

A téma elvontsága és bonyolultsága miatt megadunk pár példát a lehetséges megoldásokra, de természetesen nem szeretnénk befolyásolni az alkotókat:
1. Egy gyerek egy kulcsot próbál meg elérni, ami egy ajtóban van, valaki segít neki egy kis létrával/hokedlivel, hogy elérje a kulcsot
2. Rendőr, bíró és jogászok ülnek egy mérleg egyik oldalán, lehúzzák a mérleg nyelvét, egy gyermek van a másik oldalon, aki kinyúl a másik oldal felé vagy a bírók segítik fel a gyerekeket a mérleg másik nyelvére

A sikeres pályázót az MDAC felkéri grafikai munkák elkészítésére.

A pályázóktól néhány munkát (max. 4 db) és becsült munkadíjat várunk 4 képre az mdac@mdac.org email címre 2014. augusztus 22-ig.

További információ: mdac@mdac.org 
Hercegprímás utca 11, H-1051 Budapest, Hungarytel: +361 413 2730, fax:+36 1 413 2739, e-mail: mdac@mdac.org. 
http://www.mdac.info