Rimaszombati XXIII. Nyári Egyetem – felhívás

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) július 7. és 12. között szervezi a XXIII. Nyári Egyetemét Rimaszombatban. A szervezők négy szakcsoportot hirdettek meg, egy-egy szakcsoport programja általában 30 óra, az ettől eltérő óraszámokat külön feltüntettük. A programok tartalmi felépítése nem teszi lehetővé az átjárást, ezért csak egy szakcsoportba lehet jelentkezni. Egy-egy szakcsoport indításának az a feltétele, hogy arra legalább 20 fő bejelentkezik. A pedagógusok és az oktatásügyi dolgozók mellett valamennyi programra jelentkezhetnek a pedagógiai pályára készülő egyetemi hallgatók is. Valamennyi továbbképzési program akkreditált. Az SZMPSZ Rimaszombati Nyári Egyeteme július 7-én, hétfőn 13.00 órakor kezdődik és szombaton 12.00 órakor fejeződik be.

Jelentkezési határidő: június 10. Jelentkezni az SZMPSZ honlapjáról letölthető jelentkezési lapon (www.szmpsz.sk) lehet. Az SZMPSZ által kiadott jelentkezési lapot elektronikusan (szmpsz@szmpsz.sk) vagy postai úton, az akkreditációval kapcsolatos jelentkezési lapot kizárólag postai úton (SZMPSZ – ZMPS, P.O.BOX 49., 945 01 Komárno) kérjük elküldeni.

A jelentkezéssel együtt megrendelt ellátást, kiegészítő programot is magába foglaló részvételi díj:

  • A COMENIUS PI akkreditált továbbképzésére: RSZ–1 a részvételi díj, mely magába foglalja a vizsgadíjat is, az SZMPSZ-tagok és az egyetemi hallgatók számára 50 €, a többi pedagógusnak 75 €.
  • A Komáromi Módszertani Pedagógiai Központ akkreditált továbbképzéseire: RSZ–2, RSZ–3, RSZ–4 a részvételi díj az SZMPSZ-tagok és az egyetemi hallgatók számára 23,50 €, a többi pedagógusnak 31,50 €.

A részvételi díjat a jelentkezés elfogadása után kell befizetni. Erről az SZMPSZ Komáromi Központi Irodája írásban értesíti a jelentkezőket. Szakmai kérdésekben érdeklődni lehet Ádám Zita alelnöknél a 047/56 31 205-ös telefonszámon, ill. mobiltelefonon a 0907/051 188-as számon. A jelentkezéssel kapcsolatos ügyekben az SZMPSZ Komáromi Központi Iroda munkatársai adnak felvilágosítást a 035/77 13 572-es vagy a 035/77 14 755-ös telefonszámokon.

A Rimaszombati XXIII. Nyári Egyetem meghirdetett szakcsoportjai:

  • RSZ–1: Projektalapú oktatás – A COMENIUS PI akkreditált továbbképzése; előadók: Ádám Lilla, Földes Edit;
  • RSZ–2: Hatékony iskolai integráció – A Komáromi Módszertani Pedagógiai Központ akkreditált továbbképzése; előadó: Heindl Péter;
  • RSZ–3: Az I. atesztációra való felkészítés nevelőnők részére – a Komáromi Módszertani Pedagógiai Központ akkreditált továbbképzése; előadó: szervezés alatt;
  • RSZ–4: Gyógytorna az egészséges gyermekekért az óvodában és az alapiskola kezdő szakaszában – a Komáromi Módszertani Pedagógiai Központ akkreditált továbbképzése; előadó: Gunda András.