FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK XI. Improvizációs Fesztivál

FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK XI. Improvizációs Fesztivál in memoriam Lengyel Pál (IMPRO Feszkó)
Az őrsújfalui ÉS?! Színház és a Magyar Szín-Játékos Szövetség 2014-ben is megrendezi a „FARSANGI RÖGTÖNZÉSEK” improvizációs fesztivál felvidéki fordulóját. A játékra 2014. február 1-jén (szombaton) 15.00 órától (regisztráció 14.00 órától) kerül sor. A rendezvényre diák- (középiskolás korosztály) és felnőtt színjátszók 4-4 fős csapatainak jelentkezését várjuk határainkon innen és túlról is. Helyszín: Kultúrház, 945 04 Őrsújfalu, Fő utca 34. (Hlavná 34., Komárno-Nová Stráž)
Az elmúlt évek gyakorlatához híven a négyfős (tetszés szerinti fantázianéven szereplő) csoportok 4-5 különböző improvizációs feladatot kapnak. Az egyes feladatokra való felkészülésre általában 10 perc áll rendelkezésre. A játékidő az esetek többségében 3-3 perc.
Játékvezető: Olasz István színművész, aki a helyszínen teszi közzé a játékszabályokat és a feladatokat. Az egyes feladatokat szakemberekből álló zsűri pontozással értékeli, majd ennek alapján alakul ki a végső sorrend. Ízelítő az elmúlt évek feladataiból:
• négy előre megadott mondatot kellett történetté fűzni úgy, hogy csak ezek a mondatok hangozhatnak el, mindegyik más-más szereplő szájából.
• újsághíreket kellett „eltáncolni”.
• négy tárgyat kapott a négy szereplő, ezekkel felhasználásával kellett egy „bábos” történetet eljátszani.
• 3 perces zenei részletre és egy adott verssorra kellett mozgásszínházi improvizációt készíteni
A csapatok a 10 perc felkészülési időben kitalálták a történetet, a szereplők közötti kapcsolatokat és kiosztották a szerepeket, majd a kisorsolt sorrend szerint kerültek bemutatásra a „produkciók”.
A fesztiválon három, díjat osztunk ki:
1. díj Arlecchino díja
2. díj Pulcinella díja
3. díj Brighella díja
Jelentkezési határidő 2014. január 30.
Jelentkezési lehetőségek: Várady Kornélia, Hlavná 2., 945 04 Komárno-Nová Stráž, esszinhaz@gmail.com +421-905-245-871
Várunk mindenkit szeretettel, no meg egy kis zsíros kenyérrel és borral!