Ferenczy István Képzőművészeti Verseny, felhívás

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya és a Gömör-Kishonti Művelődési Központ 2014- ben meghirdeti a XIII. Ferenczy István Képzőművészeti Versenyt.

A verseny témái: 1. Magyar uralkodók (portré), 2. Tanyavilág (tájkép), 3. Pósa bácsi meséi (illusztráció)/Pósa Lajos halálának 100. évfordulója tiszteletére  

Ajánlott technikák: grafika, festészet

Kategóriák: I. kategória: az alapiskolák 4–6. évfolyama (a 8-éves gimnáziumok 1 – 2. évfolyama); II. kategória: az alapiskolák 7–9. évfolyama (a 8-éves gimnáziumok 3-5. évfolyama); III. kategória: középiskolások

Versenyfeltételek: A képzőművészeti versenybe csak A3-as és A2-es méretű rajzlapra készített alkotásokat lehet beküldeni, illetve csak ezeket fogja bírálni a szakmai bizottság! A pályamunkán kérjük feltüntetni az alkotó nevét, a felkészítő pedagógus nevét, az iskola címét, a kategóriát és a témát. A pályamunkákat nem küldjük vissza! A határidőn túl beérkezett munkákat a zsűri nem értékeli!

Beküldési határidő: 2014. február 10. Cím:  Oblastný výbor Csemadok, Jesenského 5., 979 01 Rimavská Sobota. A versennyel kapcsolatban érdeklődni lehet a következő telefonszámon: 0907 871 451 (Csemadok TV)

Kérjük, hogy a körzetükhöz tartozó kisiskolákhoz is juttassák el ezt a felhívást, hogy bekapcsolódhassanak a versenybe! A verseny kiértékelésére, az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2014. február 28-án (péntek) 13.30 órától kerül sor Rimaszombatban a Tompa Mihály Magyar Tannyelvű Alapiskola Novomeský utcai  (Nyugat-lakótelep)  épületében, ahol a legjobb pályamunkákból kiállítás is nyílik.