Toborzó

Megkezdte toborzó munkáját a Garam Menti Néptánc Együttes. Mindenkit várnak, aki szeretne a csoport munkájában részt venni, a helyi tánchagyományt éltetni. Első állomásaként a Czeglédi Péter Református Gimnáziumban október 14-én tartottak táncbemutatót. A Gimnázium diákjai egy táncospár bemutatóját tekinthették meg, akik ízelítő gyanánt egy erdélyi táncot, mégpedig kalotaszegi legényest és szaporát mutattak be. 
A bemutató után Halász Gyula, a táncegyüttes vezetője elmondta, hogy a jelenlegi együttes ifjúsági és szenior csoportra oszlik. Mivel a fiatalabb táncosok egyetemi, és onnan kikerülve munkahelyi elfoglaltságaik miatt nem tudnak rendszeresen próbálni, ezért vérfrissítésre lenne szükség.
A tánccsoport 1952-ben alakult. A jelenlegi összeállításban 12 éve működik. Az elmúlt évek során számtalan hazai és külföldi fellépésen vett részt. Célja a lévai régió fiataljaiból összekovácsolni egy kiváló tánccsoportot, mely megőrzi a magyarok valamint a környező népek tánchagyományát. Ezért is kezdte meg toborzását, hogy utánpótlást hozzon létre, és ne szűnjön meg a 61 éve működő tevékenysége.
Mindenkit várnak, aki szeretne a csoport munkájában részt venni. A gyermek csoportba 10-től 15 éves korig, az ifjúsági csoportba 16-tól 35 éves korig, míg a szenior csoportba 36 éves kortól lehet jelentkezni Halász Gyulánál a 0907 79 86 29-es telefonszámon. (Forrás: Felvidék.ma)