Médiaidiotizmus II.

Haraszti MáriaAutonóm médiaidiotizmus. Hazai. Példa. Egy. Mert van több is.
Miután a Nagy Magyar Sámán, azaz Laci bátyánk ingyé megszerezte a Szabad Újságot is anno, megmentőként jó sok pénzt kijárt e megmentésért, és fenn is tartotta olcsóé a megszűnés és munkahelyvesztés tényét lobogtatván, amíg a fejére nem nőtt. A körmölők kevéske pénzé körmölgeték, mint más, a színlapot. Lehetett ezt, ahogy lehet ma is: a magyar értelmiségi, ha magyar értelmiségi akar lenni, éhbérért is tollászkodik. Ha nem: elmegy a jól fizető szlovák sajtót feljavítani. Akárcsak a színészeink, újságíróink is jók ám másnak! Ha a huszonhárom év alatt képviseleteink arra se voltak képesek, hogy legalább nekik tudjunk munkahelyet fenntartani. (E pontnál lájkolhatnak mindazok, akik aligbérért játsztak vagy ingyen verték a billentyűzetet hónapokig-évekig.) 
NAMOSTMÁR.  Miután a megmentés pénzfüggő tevékenység, aki többet ígér, az viheti. Meg is szerzé egy autonóm médiaidióta, akinek sok (le)pénzelt kebelbarátja van az úgynevezett politikai körökben, és kibulizzák neki a sok hűhót a semmiért is. Mert azt hiszik ezen politikai médiaidióták, hogy elég, ha valakinek pénze van, érteni nem köll hozzá; elég, ha időleges érdekeket szolgál ki, miközben mindenki jól jár a politikai alfélen, persze csak időlegesen, mert hosszútávon elveszt(eget)i az egész birodalmat. (Egy lóért!!!)
Ha MOST ITTEN valaki nem értené, szóljon, majd elmagyarázom. KÉSŐBB.
Elég legyen most annyi: a hatalommal vagy pozícióval felruházott médiaidióták autonóm módon tartják sakkban saját értelmiségünket, amelynek lehetne véleménye, ötlete, megoldási javaslata, túlélési és egyéb stratégiája, ha hagyná ez a banda.
Nézzék csak végig a partvonalról, hogyan teszik tönkre a végre újra arculatot és olvasói támogatottságot szerzett Szabad Újságot politikai segédlettel médiaidióta tulajdonosai. Egyszerű olvasótól nem várható el, hogy el ne higgye, amit az újság ír, úgyhogy talán sosem fog kiderülni, miként fúrták meg politikai támogatással, önös céloktól vezetve Molnár Juditot, akit én magam különösebben nem ismerek, de őszinte részvétem. Mi a családban pár ilyet már átéltünk.  Magyarul eztet úgy híjják, hogy PODRAZ. Mindig a kebelünkön melengetett nagy sási kígyók szíjják piros vérünk. Az övét is. Szóval együttérzek. Ha alaposan ki nem tolnak (médiaidióta kebelbarátaink) idén a Televíziónkkal, szívesen látnám a stábban. 
De amiért ezt leírom, csak a KONKLÚZIÓ maga: Kérem, aki szeretné padlón látni a szlovákiai magyarságot, sürgősen adjon nekünk autonómiát! Ennyi hatökör garantáltan elintézi egymást egyetlen röpke év alatt!