Bemutatták Németh Imre új lemezét

Németh ImreA Somorján élő előadóművész, Németh Imre egy újabb kompakt lemezzel lepte meg a régi zene kedvelőit. A jogászból lett énekművész, aki kiválóan játszik blockflötén és gyakran kíséri magát gitáron is, tájainkon az egyik legismertebb művelője a XVI. és XVII. századi reneszánsz muzsikának. Korábban Gaudium nevű együttesével gyakran fellépett iskolákban is, azzal a nem titkolt céllal, hogy terjessze a zeneművészet kevésbé ismert, ritkábban megszólaltatott alkotásait és újabb híveket toborozzon ennek a műfajnak. Szívesen játszott együtt szlovák és magyarországi előadókkal, együttesekkel is, és különösen fontos volt számára a néhai Czidra László barátsága és szakmai támogatása, hiszen ő volt a reneszánsz kori magyar és közép-európai zene egyik legkiválóbb ismerője és megszólaltatója. Németh Imre Czidra Lászlóval és zenésztársaival gyakran szerepelt együtt szlovákiai és magyarországi koncerteken és több közös lemezt is kiadtak. 
A somorjai református templomban 2013. szeptember 29-én rendezett lemezbemutatón Németh Imre fontosnak tartotta megemlíteni egykori mesterét, akinek szelleme a legújabb lemezének elkészítésénél is segítette. 
A lemezbemutatón György András, Somorja református lelkipásztora köszöntötte a nagy számban összegyűlt érdeklődőket, majd Csehy Zoltán költő, műfordító, Comenius Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalom Tanszékének docense mutatta be a lemez tartalmát és méltatta Németh Imre művészetét. 
Ezt követően Németh Imre és zenésztársa, Homoki Zsolt, a kecskeméti Reneszánsz Consort együttes lantjátékosa szólaltatott meg számos darabot a legújabb CD-ről, amelyet ők ketten jegyeznek, és amelynek megjelenését vállalatok, magánszemélyek és a városi önkormányzat támogatása tette lehetővé. 
A lemezen nemcsak a különböző reneszánsz kori zenei gyűjteményekből származó alkotások csendülnek fel, hanem a Felvidék magyarok lakta vidékeinek népdalai is, amelyek közül többet maga Németh Imre gyűjtött még a múlt század nyolcvanas éveiben. (Felvidék.Ma)