Palóc Napok Füleken

Füleken augusztus 8. és 11. között rendezik meg a Városnapokat és a XXIII. Palóc Napokat, s a négy nap alatt mind a kultúra-, mind a sportrajongók igen gazdag programból válogathatnak, ahogy a város összes nemzetisége bemutatkozik.

Augusztus 8-án, csütörtökön 16.00 órától a Városi Művelődési Központban (VMK) nyílik Szarka Zsuzsa A kékfestő ma című tárlata.

Augusztus 9-én, pénteken 12.30 órától kerül sor a Városi Önkormányzat ünnepi ülésére, majd 14.00 órától a füleki zsidó hitközség emlékoszlopának felavatására kerül sor a Sládkovič utcában (a tűzoltószertárral szemben) a város díszpolgára, Frank Lőwi részvételével. 16.00 órától a VMK tánctermében Dr. Fürst Antal professzorral beszélgetnek, majd 17.30 órától kerül sor az ünnepi megnyitóra a Szabadság téren. Közreműködnek Belková Lucia, Gyetvai Viktória, Slovák Viliam, Rozmaring Citerazenekar, Jánošík Éneklőcsoport, Gyöngyvirág Asszonykórus. Csákányházai Palóc Néptáncegyüttes, Karancs Kincse Vegyes Kórus, Folk LC Zenekar, Benko Fruzsina, Jánošík Néptáncegyüttes, Ďatelinka Népi Zenekar, Nógrád Néptáncegyüttes, Jázmin Éneklőcsoport és a Két paraszt folk-rock együttes. 

Augusztus 10-én, szombaton 06.30 órától nyílik a Füleki vásár a Szabadság téren, 10.00 órától gyerekműsor, mazsorettek, a Budapesti Utcaszínház Lúdas Matyi és az Actores Színház Harlekin és Valentino meséje, Silváš Erik gitárszólója, arcfestés, íjászat, aszfaltrajz, kézműves foglalkozások, versenyek, gyermekfoglalkozások, körhinta. 14.30 órától kultúrműsorral folytatódik a nap, amelynek keretén belül fellép az Universal tánccsoport, a Melódia Nőikar, a Pro Kultúra Férfikar, a Hip-Hop Break Team. 16.30 órától a VMK színháztermében a Zsákszínház előadásában Molnár Ferenc Az ibolya című vígjátékát tekinthetik meg, s a Várudvaron 18.00 órától Megakoncertre kerül sor, a Funk Rock Band, a Póker Band, a Sexit Original és az X-Faktor győztese, Oláh Gergő közreműködésével.

Augusztus 11-én, vasárnap 09.00 órától szlovák, 10.30 órától magyar nyelvű szentmisére kerül sor (10.00 órától ünnepi körmenet), 17.00 órától bajnoki futballmérkőzést játszik a helyi FTC csapata a poltáriakkal, s 19.00 órától a VMK színháztermében a budapesti Körúti Színház Meseautó című zenés előadása zárja a Palóc Napokat. (Forrás: GömörLap)