Átússzuk a Balatont?

Előzetes: Ha az időjárás engedi úgy június 22-én Balatonfüreden lesz a Hosszútávúszó Európa-kupa, amellyel párhuzamos pályán bonyolítják le a Samsung Olimpiai Úszófesztivált 2.5 km-es távon az amatőrök részére. Mi, a Balaton-átúszás szervezői társrendezvényünknek tekintjük az eseményt. A táv teljesítése ragyogó felkészülést jelent a Pek-Snack Balaton-átúszásra. További információk a MUSZ honlapján. Az idei Pek-Snack Balaton-átúszáson (reméljük, hogy az időjárás is kegyes lesz július 6.-án) a nevezési díj nem változik. Felnőtteknek 5 000 Ft/fő, 14 éven aluliaknak 4 000 Ft/fő.

 
Az idei évtől Révfülöpön a jelentkezés alkalmával nem lesz kötelező orvosi vizsgálat. Egy hónapnál nem régebbi orvosi igazolást mindenkinek hoznia kell magával. Általános orvosi igazolás elégséges, melyet a körzeti orvos is igazolhat. Akinek érvényes sportorvosi igazolása van, azt is elfogadjuk. A helyszíni orvosi vizsgálat továbbra is elérhető lesz azok számára, akik például külföldről érkeznek, vagy hirtelen elhatározással döntenek az Úszás mellett, illetve azok számára, akik elfoglaltságuk okán nem tudnak elmenni előzetes orvosi vizsgálatra, de itt szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy idén az orvosi létszám, a döntés miatt, egyértelműen kevesebb lesz, tehát a helyszíni sorban állás várható lesz.

A Balaton-átúszáson résztvevők tisztában vannak azzal, hogy ez egy komoly táv, ami komoly felkészülést is igényel, s mi úgy látjuk, hogy Önök is ennek szellemében szoktak felkészülni. Éppen ezért szükséges, hogy azok, akik el szeretnének indulni a távon, a legjobb fizikai és egészségügyi állapotban legyenek.