TestFeszt – a Litera.hu irodalmi tábora Tatán

2013. május 10.Hamarosan itt a nyár, 2013. június 19-étől 23-áig a Litera TestFeszt címen megrendezi első irodalmi táborát Tatán, az egykori írótáborok legendás helyszínén. A részletes programból már most közzéteszünk egy bőséges előzetest. 2013. június 1-ig várják a jelentkezéseket! 

A Nyitott Műhelyé és házigazdájáé, Finta Lászlóé az első nap. Terveink szerint ő főz nekünk zeneszóra. Vacsora után ismerkedési estet tartunk a Szörpben, a tatai tó partján.

Mindennap lesznek rendhagyó felolvasások, olvas és mesél például Márton László, Szvoren Edina és Lábass Endre.

Külön fogadóórát, más néven Tata-szemináriumot tartanak, felolvasnak, illetve bevezetnek az igazi életbe az őstatások, olyan írók, akik a legendás időkben mindig vendégei voltak az írótábornak: Bozsik Péter, Ficsku Pál, Németh Gábor, Zeke Gyula, Garaczi László.

Hogy a szellem mellett a testnek is adjunk, felolvas és fociedzést tart: Kukorelly Endre, felolvas és reggeli futást vezet: Garaczi László.

Lesz nagybeszélgetés test témában Borbély Szilárddal és Marno Jánossal. A témáról kerekasztalt is szervezünk, amelyen különböző művészeti területek szakértői – irodalomtörténészek, filozófusok, filmesztéták – beszélgetnek két ülésben a testről (Bazsányi Sándor, Báron György, Horváth Györgyi stb.)

Szó esik A meztelen férfi című kiállításról, megtekintjük k. kabai lóránt performance-át, amelyet Bocsi Eszter táncművésszel közösen mutat be, és vendégünk lesz Kubiszyn Viktor is.

Felolvasnak fiatalok is test témában: Nemes Z. Márió, Bartók Imre és Turi Tímea. De jön a három slamtitán: Simon Márton, Pion István és Závada Péter is.

Lesz beszélgetés régi Jak-elnökökkel az egykori írótáborokról: Balogh Endre, Menyhért Anna, Odorics Ferenc, Ágoston Zoltán, Károlyi Csaba, Gaborják Ádám vesz részt a remélhetőleg anekdotákkal tűzdelt beszélgetésben. Ehhez kapcsolódóan kiállítást rendezünk régi fotókból (Kéri Piroska és a JAK gyűjteményéből).

Pénteken Flash-koncertre ugrálhatunk Barcs Miklóssal, szombaton Legát Tibor akusztikus zenekara lép fel Lidérc-, Lou Reed- és más számokkal. Meghívást kap a TestFesztre a Rájátszás is.

Minden este filmeket vetítünk, láthatjuk majd az Archaikus Apolló-torzót és az Érzékek birodalmát, de számos erotikus, sőt néhány ízléses pornófilmet is.

Esténként táncolunk a Szörpben. Nap közben Szokács Kingával lehet majd taichizni, az életükben megfáradt, búskomor írókat és irodalmárokat pedig Keresztury Emő pszichológus gondozza. Mert nem csak a szellemet pallérozzuk, ám tápláljuk a lelket és a testet is. Lehet lubickolni a tóban, a nők röplabdában mérik össze erejüket, a férfiak vérre menő futballrangadókon.

Az utolsó nap olvassuk fel a nemrég meghirdetett Tata-pályázatunkra beérkezett legjobb műveket, amelyek közül az első visszakapja a tábor részvételi díját.

A beszélgetések házigazdái a Litera szerkesztői: Jánossy Lajos, Keresztury Tibor, Nagy Gabriella és Szekeres Dóra.

Négy nap felhőtlen irodalom, négy nap gondtalan élet!

JELENTKEZÉS A TÁBORBA

A tábor időtartama: 2013. június 19-22. (négy éjszaka)
Érkezés: 2013. június 19., szerda; Távozás: 2013. június 23. vasárnap
Helyszín: Az Esély Alapítvány Budapest ifjúsági tábora – 2890 Tata, Fáklya u. 4.

Részvételi díjak:

Négy nap teljes áron: 20.000.- Ft
Napi ár: 5000.- Ft
A részvételi díjak tartalmazzák: szállás, napi háromszori étkezés (reggeli, ebéd, vacsora) és a programok látogatása

Jelentkezési határidő: 2013. június 1.

Jelentkezni a literatata(kukac)gmail.com címen lehet!
Válaszlevelünkben jelentkezési lapot küldünk. A regisztráció a jelentkezési lap kitöltése és a részvételi díj befizetése után érvényes.

További részleteket dossziénkban, külön Facebook-oldalunkon és az erre az alkalomra nyitott (még készülő) TestFeszt-blogon olvashatnak.

Információ: literatata(kukac)gmail.com – Telefon (Litera): 266-5407