SZMAZE-Tűzvirág Zenei Tehetségkutató Fesztivál

logoA tavalyi zenekutatót követően idén negyedszer rendez tehetségkutató fesztivált a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete. A rendezvény, melynek neve ezúttal SZMAZE-Tűzvirág Zenei Tehetségkutató Fesztivál, Naszvadon, a Tűzvirág Nemzetközi Képzőművészeti és Zenei Fesztivál keretében zajlik 2013. június 8-án, szombaton, 13 órai kezdettel. Természetesen a jutalom sem marad el. Stúdióidő, fellépési lehetőség, értékes tárgyi ajándékok, továbbá mediális bemutatkozás mindenképpen szerepel a díjak között.

Jelentkezési határidő: 2013. május 31.

Nevezhetnek:
Szlovákiai lakhelyű, magyar nemzetiségű személyek ill. zömmel felvidéki magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek, akiknek semmilyen multicéggel nincs szerződésük. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó. Magyarországi jelentkező nem nevezhet.

A felvételek előzsűrizésre kerülnek, és a legjobbnak ítélt nyolc jelentkező részt vehet a tehetségkutatón. A produkciót szakmai zsűri bírálja el, melynek kritériumai a következők: a szerzemények kiforrottsága, hangszerelés, egyediség, a dalszöveg minősége, összhang a mondandó és a zene között, a produkció átélése (feeling), hangszeres tudás, színpadi megjelenés és koreográfia, összhatás.

Jelentkezési feltételek:
• legalább két, értékelhető minőségű saját szerzemény
• kizárólag a szólisták használhatnak zenei alapot
• a jelentkezők e-mailben (mp3 formátumban, vagy videó link megadása alapján) küldjék el szerzeményeiket az info@zene.sk e-mail címre
• nevezési díj nincs

A jelentkezéseket, a kérdéseket és a megjegyzéseket a szervezők az info@zene.sk címre várják.

zene_logo180Figyelem! A tehetségkutató ezúttal is újít! A rendezvény idén versmegzenésítők részére meghirdeti a SZMAZE Verséneklő Versenyt. Erről és a nevezés részletes feltételeiről és az egyéb információkról a Zene.SK portálon, a SZMAZE Facebook-oldalán, továbbá a szlovákiai magyar médiában folyamatosan olvashatnak, hallhatnak az érdeklődők.

-lager-