Hogyan tegyünk szert önuralomra szexuális izgalmi állapotunk felett

Dr. Szilágyi Vilmos pszichológus
Dr. Szilágyi Vilmos pszichológus

A Magyar Szexológiai Szemle 2001/2-3. számában jelent meg Dr. Szilágyi Vilmos recenziója Chia és Abrams könyvéről, amelyben a férfiak multiorgazmikus képességeiről folytatott kutatásaikat foglalták össze.
„Ami a könyv struktúráját illeti: Az 1. Fejezetben felsorolják a férfiak többszörös orgazmusának keleti és nyugati bizonyítékait. A 2. és 3. Fejezetben ismertetik az egyéni gyakorlatokat, amelyekkel a férfiak néhány hét, vagy hónap alatt (ki)fejleszthetik multiorgazmusos kapacitásukat.

A 4. és 5. Fejezet megtanítja a páros gyakorlatokat. A 6. Fejezet kifejezetten a nők számára íródott, hogyan segíthetnek partnerüknek és önmaguknak), a 7. Fejezet pedig a meleg férfiak részére készült. A 8. Fejezet a férfiak leggyakoribb szexuális problémáinak megoldását segíti elő, az utolsó fejezet pedig a középkorú és idősebb férfiakkal foglalkozik, de szól a szexuális nevelésről is.

A könyv végén fejezetenként külön jegyzeteket és 32 tételes, válogatott irodalomjegyzéket találunk (sőt, egy magyar »Gyógyító Tao oktató« címét is). Nem hiányoznak a grafikus illusztrációk sem; összesen 39 ilyen látható a különböző fejezetekben, s ezek nagyon megkönnyítik a gyakorlatok megértését.” Bővebben ITT