Bérletvásár a jubileumi 60. színházi évadra a Komáromi Jókai Színházban

Szeptemberben az első 60 bérletvásárló ajándékot kap!
Már csak néhány másodperc a visszaszámlálón, és Komáromban a színek háza újra megtelik fénnyel, csillogással, hogy vidám, olykor szomorú érzelmeket, gondolatokat keltve lemossa a mindennapok szürke porát az itt belépőről. Indul egy újabb színházi évad, ám ez más, mint az előzőek. Nagy ünnepre készül a Komáromi Jókai Színház. A szlovákiai magyar színjátszás 60. SZÍNHÁZI ÉVADJÁRA. Hogy a jubileum igazán ünnepi legyen, az ünnep rendezője ezen alkalomhoz méltó lelki ínyencségek egész sorát tálalja fel a kedves közönségnek. Hosszas válogatás után, e nem mindennapi alkalomhoz illő nyakékként, a magyar és külföldi drámairodalom legszebb igazgyöngyeiből fűzött fel egy ragyogó sort. Úgy, hogy benne mindenki rátaláljon a maga gyöngyszemére, gyöngyszemeire.
Íme az ünnepi évad kínálata:

  • Elsőként Georges Feydeau: EGY HÖLGY A MAXIMBÓL című komédiája kerül bemutatásra Verebes István m. v. rendezésében. A tisztességben megőszült hírneves orvostanár, egyszer, csak egyetlen egyszer valami őrültségre határozza el magát. Engedve kollégája unszolásának, engedélyez magának egy görbe estét. A “lazítás” színhelyéül a jó öreg Maximot jelölik ki. Az első pohár Pompadour után nincs többé megállás… Jön a másnap, kesernyés szalmaíz a szájban, a szakadt cilinder és egy csomó frissen szerzett “jóbarát”, akik a korábban csendes ház kilincsét egymásnak adják. Párbajsegédek, örökhagyó nagybácsi és leendő unokaöcs, hordárok, herceg ficsúr és a hajnali ebédmeghívást komolyan vevő utcaseprő. Az orvostanár elkeseredett harcot vív memóriájával, hogy a lakását ellepő alakok kilétére fényt derítsen, de még inkább, hogy a templomból hazatérő hitvese elől őket elrejtse. És ekkor még hosszan elnyújtott, kéjes sóhajtás is kiszüremlik a hálóból… Bemutató: 2012. október 12.

 

  • Másodikként Spiró György: PRÍMA KÖRNYÉK című komédiáját láthatják, amelyik az öregek, az elhagyatottak, a „feleslegessé váló” családtagok problémájával foglalkozik – mégpedig a szokásos spirói metsző pontossággal, társadalmi érzékenységgel és pengeéles humorral. Spiró György, az egyik „legjobb szemű” drámaírónk, most is görbe tükröt tart elénk és kis, magyar hazugságaink elé; amiről ír, azt nem lehet nem észrevenni, nem lehet figyelmen kívül hagyni. Furcsa dolgok történnek egy vadászterület közepén fekvő öregek otthonában. Látszólag minden rendben, a napok nyugodt mederben folynak. Aztán, egy szép napon… A darab rendezője Valló Péter m.v. Bemutató: 2012. november 30.
  • Az jubileumi évad harmadik, ünnepi bemutatója William Shakespeare: III. RICHÁRD című királydrámája. Shaekespeare egyik legismertebb művét Martin Huba m.v. rendezi. Ármány, vér, könny, gyilkosságok és frigyek. A polgárháború véget ért. IV. Edward a beteg király ül a trónon feleségével, Elisabethel, és nevelik gyermekeiket. Ügy tűnik, örökösben nem lesz hiány, ám Richárdnak, Edward öccsének is fáj a foga a trónra. Ezért gátlástalanul és alattomosan minden útjában álló trónörökös életére tör… Bemutató: 2013. február 8.
  • A bemutatók sorát Tasnádi István: MAGYAR ZOMBI című komédiája követi, Bagó Bertalan m.v. rendezésében. Egy negyvennégy éves nagyábrándi lakos elvesztvén munkáját és életkedvét, bezárkózik a kerti budiba, és öngyilkosságot tervez. Környezete nem is igyekszik lebeszélni tettéről. Úgy gondolják, hogy a halálából hasznot húzhatnak. A popdíva a reménytelen szerelemre hivatkozna, a polgármester a faluért áldozná fel emberünket, a költő a könyvek felemelt áfája miatti tiltakozásban látja a várható halál okát. Felbolydul a falu: az öngyilkosjelöltnél tolong mindenki, a szomszéd, a rendőr, a riporter, no meg az anyós! Amikor aztán betoppan a közismert médiaszemélyiség is, hogy élő adásban közvetítse az öngyilkosságot, végképp eluralkodik a káosz… Bemutató: 2013. április 12.
  • Az ünnepi évadot Fenyő Miklós – Tasnádi István: MADE IN HUNGÁRIA című zenés vígjátéka zárja, melyet a színház főrendezője Méhes László rendez. A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki-Mit-Tudra. A mindent elsöprő zenéjével óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és barátait is sikerül visszahódítania. A Fenyő Miklós életét feldolgozó darabban a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel. Bemutató: 2013

A 2012/2013-as színházi évad bérleteiről, az ünnepi évad kísérőrendezvényeiről bővebb információt találnak a színház honlapján, és on-line is rendelhetnek jegyet: www.jokai.sk
A bérletek megvásárolhatók: hétfőtől péntekig 09.00 – 12.00 és 13.00 -15.00 óra között (valamint az előadások kezdete előtt egy órával). Szeptemberben péntekenként 17:00-ig. Információ a +421 35 7908 150-es telefonszámon.