VI. SZAKRÁLIS MŰVÉSZETEK HETE

Ars SacraMEGHÍVÁS AZ ARS SACRA FESZTIVÁL
(VI. SZAKRÁLIS MŰVÉSZETEK HETE) 
RENDEZVÉNYHEZ VALÓ CSATLAKOZÁSRA

Jelentkezési határidő: augusztus 10.

HATODIK ALKALOMMAL KERÜL SOR A PROGRAMSOROZATRA,  MELYNEK IDŐPONTJA, MINDEN ÉV SZEPTEMBERÉNEK HARMADIK HETE  2012. SZEPTEMBER 15-23. A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIHOZ KAPCSOLÓDVA 

A csatlakozás lehetőségei: Múzeumok, kiállítóhelyek, galériák, műtermek – szakrális kiállítással, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, zenészek – koncerttel,  templomok – templom bemutatásával, kiállítások, előadások befogadásával,  színházak – szakrális témájú színdarabbal, esttel, képző- és iparművészek – kiállítással, nyitott műteremmel, helytörténészek – szakrális útvonalak, séták szervezésével, művelődési házak – színházak, képző- és előadó művészek, mozgásművészek programjainak bemutatásával. 

A Szakrális Művészetek Hete a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse, melyhez Budapest egyházművészete révén a Kulturális Örökségnapokkal összefogva is kapcsolódott. Célja a remény jeleinek felmutatása a kultúrában. A művészet minden ágának bevonásával világít rá a Szépre, Jóra, Igazra.  Az Ars Sacra Fesztiválhoz Budapest legnagyobb múzeumai, a Nemzeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, az Iparművészeti Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Textil Múzeum, számos galéria és kisebb múzeum csatlakozott. Budapest, Győr, Kalocsa, Székesfehérvár, Szombathely, Veszprém, Esztergom egyházművészeti gyűjteményei is csodálatos programokkal gazdagították az eseményt.  Az Ars Sacra Fesztiválra eredeti, új és már meglévő programmal is lehet jelentkezni, amely a rendezvény idején ingyenesen látogatható, hallgatható.  Várjuk minden olyan művész, együttes, intézmény, szervezet vagy magánszemély jelentkezését, aki, amely a Szépség és Igazság felmutatásával igyekszik láthatóvá tenni a láthatatlant, és felragyogtatni az Isten által teremtett világ csodálatos voltát. 

Tisztelettel és üdvözlettel:

Dragonits Márta Ars Sacra Alapítvány (www.ars-sacra.hu)