A József Attila Kör műfordítótábora – felhívás

A József Attila Kör 2014-ben is meghirdeti műfordítótáborát a magyar irodalom fordítói számára. A tábor célja a magyar irodalom bemutatása, a külföldi fordítók tájékozódásának megkönnyítése. A tábor olyan fórum kíván lenni, ahol fordítási és értelmezési kérdések gyakorlati és teroetikus szinten is felvetődnek, valamint a fordítók szerzőikkel személyesen is találkozhatnak. A tábor színes körképet kíván adni a magyar szellemi életről, elsősorban a kortárs magyar irodalom alkotóiról és alkotásairól, kitekintéssel a magyar irodalom múltjára és hagyományaira is.

Számos kiváló író, költő, kritikus, műfordító és irodalomtörténész tart előadást és szemináriumot, olvas fel és beszélget a fordítókkal. Az elmélyült szakmai munkát szeminárium, fordítói műhelyfoglalkozások segítik.

Vendég lesz többek közt Balázs Eszter Anna, Berg Judit, Bónus Tibor, Dánél Mónika, Fodor Péter, Garaczi László, Háy János, Károlyi Csaba, Krasznahorkai László, Karsai György, Krusovszky Dénes, Kulcsár Szabó Ernő, Márton László, Nagy Ildikó Noémi, Németh Zoltán, Oravecz Imre, Szécsi Noémi, Szirák Péter, Tereza Worowska, Vásári Melinda

A fordítói műhely vezetői: Imreh András és Rácz Péter

Helyszín: Kisoroszi, Pimm Alapítvány konferenciaháza (2024 Kisoroszi, Hősök tere 2.)

Időpont: 2014. június 12–21.

Jelentkezési határidő és cím: 2014. április 20-ig e-mailen L. Varga Péternél: kultikus@gmail.com, valamint Reet Klettenbergnél: ryblikas@gmail.com, illetve postán (József Attila Kör, 1088 Budapest, Múzeum u. 7.) vagy faxon (+36 1 352 71 03).

A jelentkezéshez szükséges mellékletek: CV, publikációs lista, egy magyar szépirodalmi műnek vagy részletének idegen nyelvű fordítása (max. 5 oldal). A szervezők kérik, a jelentkezők tüntessék fel, hányszor és mikor vettek részt a JAK műfordítótáborában.

A pályázatok kiértékelése április 25-ig zajlik. Az eredményről mindenkit értesítenek. Sikeres pályázat esetén a táborban való részvétel esetleges visszamondására június 1-ig van lehetőség.

Költségek: a szállás és az ellátás jelképesen 15.000 forintba kerül, mely összeget a táborban kell befizetni. Az útiköltséget a résztvevők állják.

A JAK honlapja.