„Együtt-Élés” • Animációs Kisfilmpályázat

A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány animációs kisfilmpályázatot ír ki „Együtt-Élés” címmel. A pályaművek olyan gyerekeknek szóló alkotások legyenek, amelyek humorosan, vagy akár komolyan, de az adott korosztályhoz szólva fejezik ki, a kirekesztés, szegregáció, megkülönböztetés jelenkori értelmezését.
Az alkotókon múlik, hogy melyik korosztálynak készítik el a filmet: 11-14 éves korig, vagy 15-18 éves korig.
Kiíró: Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány
Határidő: 2016. március 15.

A tolerancia alapvetően egymás elfogadásáról szól, arról hogy békében éljenek egymással emberek, vallási, etnikai megkülönböztetés vagy kirekesztés nélkül. Sajnos ez nem minden esetben valósul meg maradéktalanul. A szegregáció, a kirekesztés, a nemi, vallási, etnikai megkülönböztetés megjelenítését várjuk el a kisfilmekben. A szerzőre vagy szerzőkre van bízva, hogy ezt milyen formában teszik meg. Lehet a film vicces, humoros, vagy komoly.
Most mutasd meg TE, hogy látod a társadalmi problémákat.
Pályázati feltételek
A kisfilm szóljon 11-14 éves vagy 15-18 éves korosztályhoz.
Az animációs film időtartama legalább 2 perc, legfeljebb 7 perc lehet.
A vizualizációban álló és mozgóképeket is fel lehet használni
Egy pályázó több kisfilmmel pályázhat, csapatban is lehet nevezni.
A pályázatok elbírálása
A filmeket 4 fős szakmai zsűri bírálja el –A zsűri az értékelésnél az elképzelés érdekességét,
eredetiségét, a közösség számára való hasznosságot veszi figyelembe.
Az első díj 150.000 Ft, a második 100.000 Ft, a harmadik pedig 50.000 Ft.
pályázat kiírója a legjobb pályaműveket eredeti fájlformátumban minimum HD 1280 x 720px felbontásban bekéri a pályázóktól
Így pályázz!
Készítsd el filmed!
Lépj be a Youtube fiókodba vagy hozz létre egyet!
Töltsd fel a pályázati feltételeknek megfelelő filmed!
A Youtube-on a filmed címe mögött tüntesd fel: –„ Együtt-Élés”
2016. Január 15. 24.00 h-ig Jelentkezz az oktatás@hdke.hu email címre neveddel elérhetőségeddel, filmed rövid leírásával. Március 15g pedig küld meg filmed Youtube linkjét.
Bízz a zsűri döntésében!
A díjátadásra áprilisban kerül sor.
Szerzői jogokról :
Tudomásul veszed, hogy szerzői jogdíj a pályázaton résztvevő filmjeiddel kapcsolatban nem illet meg, és anyagi igényt utólag sem támaszthatsz. Kijelented, hogy rendelkezel a filmeken megjelenő személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával, illetve a felhasznált zenék nem esnek szerzői jogi védelem alá. Tudomásul veszed továbbá, amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a filmmel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében Te vállalod. A zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t vagy filmet be kell mutatnod. Tudomásul veszed, hogy amennyiben bármilyen szabálytalanság elkövetése a szakmai zsűri tudomására kerül, az azonnali kizárás jogával jár.
A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.hdke.hu ol