Diénes Attila Munkácsy-díjas szobrászművész kiállításának megnyitója

A kassai ROVÁS sok szeretettel meghív mindenkit Diénes Attila (Magyarpollány, HU) Munkácsy-díjas szobrászművész kiállításának megnyitójDiénes Attilaára.
„A szobor: átszellemült anyag, az élet káprázatával felruházott élettelen, anyagba kalapált extázis, csiszolt felületre izzadt érzelem, kristállyá dermedt életérzés, varázslat, üzenet, melynek anyagisága csak megjelenésében igaz.”
Ezek a gondolatok Diénes Attila Munkácsy-díjas szobrászművésztől származnak, aki Marosvásárhelyen született. 1988 óta él Magyarországon, több más honfitársához hasonlóan ő is eljött a Ceauşescu-féle fojtogató légkörből.
„Az igazságérzetem, és az a skizofrén állapot, hogy mást kell mondani, mint amit érzünk, hogy nem lehet nevén nevezni a tényeket, az igazságot, értelmetlenné tette az életről való filozofálgatást és szűkszavúnak éreztem a szobrászatomat.”
Diénes Attila párhuzamosan műveli a figuratív és az átértékelt formavilágot, soha nem ment divat irányzatok után. Megmaradt a formákban gondolkodó énjénél, a belső kényszerből születő szobrainál.