Terroristák nyitják meg a Cinematik Nemzetközi Filmfesztivált

Rövidesen robban! 2013. szeptember 6-án 19:00 órakor a Bársonyos terroristák nyitják a Cinematik Nemzetközi Filmfesztivált. Mindhárom rendező – Pavol Pekarčík, Ivan Ostrochovsý és Peter Kerekes – a sajtó rendelkezésére áll a vetítést követően!

 

Teroristi v súťaži

Zamatoví teroristi budú súťažiť v sekcii celovečerných slovenských dokumentov s názvom Cinematik.doc, pričom iba pred nedávnom si odniesli cenu medzinárodných filmových kritikov FEDEORA z Karlových Varov.

Film rozpráva príbehy troch romantických hrdinov, ktorí fyzicky žijú v prítomnosti, v spomienkach však stále bojujú s komunistickým režimom. Stana, Františka a Vladimíra spája gesto nesúhlasu s realitou 80. rokov, pretavené do podoby terorizmu.

Filmtopia na Cinematiku

Okrem premiérových Zamatových teroristov uvedie distribučná spoločnosť Filmtopia na Cinematiku ešte ďalšie dva svoje tituly. V tej istej sekcii bude súťažiť aj dokumentárny filmBanícky chlebíček, režiséra Romana Fábiana a sekcia toho najlepšieho Čo dom dal uvedie celovečerný debut Mátyása Priklera Ďakujem, dobre.