A losonci Városnapok programja

Augusztus 22. és 25. között tartja az idei Városnapokat Losonc, amelyen gazdag kulturális programmal várják az érdeklődőket.

Augusztus 22-én, csütörtökön 15.00 órától a Köztársaság téren kezdődik a rockdélután, ezt követi 18.30 órától Stanislav Salanči hegedűshowja, míg 20.00 órától Peter Lipa és Peter Cmorík ad közös koncertet. A nap programját 22.00 órától a Yoko Band koncertje zárja.

 Pénteken először a dzsesszkedvelőket várják a térre délelőtt tíz órától, 15.00 órától átadják a losonci személyiségek járdáját, majd 16.00 órától a város díjait. 17.30 órától a Traditional Dixie Stompersé a tér, őket követi 19.30 órától Kristína, Marian Čekovský és bandája, a REvoLUCIE és az All Style Music Party. Délután két órától a gyerekekre is interaktív programok egész sora vár a Timrava Színházban.

 Augusztus 24-én, szombaton szintén 10.00 órától várják a Köztársaság térre a szórakozni vágyókat, lesz cimbalomkoncert, folklór, rock- és techno, Túlaví vlci, míg a Masaryk utcában Street Dance Party. Délután a Timrava Színházba várják ismét a gyerekeket.

 A rendezvénysorozat utolsó napján, vasárnap ismét középkori forgatagba várják a nagyérdeműt, lesz lovagi torna, középkori zene és természetesen a korabeli étkek sem maradhatnak el. A harmadik alkalommal megrendezendő Losonci Legenda 11.00 órától indul, benne középkori katonai tábor, középkori fürdő, de megnyílik a lőtér, a kézműves vásár, ahogy lehet lovagolni, jósoltatni, nem maradhat el a kivégzés és a végén a tűzijáték sem.