Félszáz diák jelentkezett a Minorma mentorporogramjába

51 szlovákiai magyar középiskolás jelentkezett a Minorma – Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Kulturális Intézete által kiírt Forma Mentorprogramba. Összesen 15 hazai iskola (gimnáziumok és szakközépiskolák egyaránt) nevezte diákjait. Az írás és színház kategóriákba érkezett a legtöbb jelentkezés, de a fotózás, képzőművészet, tánc témakörök is kedveltek voltak a pályázók körében.

A Forma Mentorprogram olyan tehetséges diákok számára nyújt támogatást, akik különböző művészeti ágakban kimagasló eredményeket mutatnak, ugyanakkor lehetőségeik korlátozottak képességeik fejlesztésében. A program célja, hogy tehetséges, pályaválasztás előtt álló szlovákiai magyar diákok az adott művészeti ágban sikeres és elismert személyiségek – mentorok segítségével bepillantást nyerjenek az irodalom, zene, képzőművészet világába.

A Minorma kuratóriuma április 16-án hozza meg döntését, ez után kezdődik a mentorokkal az egyeztetés, ahol a foglalkozások menetét, időpontjait egyeztetjük. Az iskolák és a diákok árpilis végén tudják majd meg a végeredményt és a támogatás formáját.

A kuratórium tagjai : Bindics Gábor, Czaljik Jószef, Hégli Dusán, Juhász R. József és Strieženec Adél.

A program megvalósulását a decemberi jótékonysági koncerten befolyt támogatásokból valósátja meg a szervezet.  Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a program támogatóinak: Simon Zsoltnak, Méhes Vilmosnak, Bugár Bélának, Berényi Józsefnek, a Transbeton s r.o.- nak, Nagy Józsefnek, Cucz Istvánnak, Nochta Editnek, Szigeti Lászlónak, Csanda Györgyinek, Bárdos Ágnesnek és Bindics Zsoltnak.