A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön

A Föld órája

A WWF 2013. március 23-án hetedik alkalommal szervezi meg a világ legnagyobb környezetvédelmi akcióját, a Föld Óráját, amikor egy órára ismét sötétségbe borul Földünk.

Az utóbbi években március utolsó szombat estéjén (idén egy héttel korábban) egy órácskára kialszanak a nagyvárosok díszkivilágításai, s aki csatlakozik a Föld Órája világméretű akcióhoz, vállalja, hogy ebben a 60 percben nem használ áramot. Olvadhat a hűtő, nem nézzük a képernyőt, s lesz egy kis időnk elgondolkodni világunk – elsősorban önmagunkra nézve veszélyes – energiapazarlásán.

Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. 
Hamarosan ismét itt a globális összefogás, a WWF Föld Órája napja. Március 23-án a világ legnagyobb civil akciója során emberek milliárdjai mutatnak majd példát a környezettudatosság jegyében.

A globális kezdeményezés során 20 óra 30 perckor környezettudatos emberek milliárdjai, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a globális éghajlatváltozás és a túlzott energiafogyasztás problémájára. A Földnek szentelt 60 perc célja ugyanis nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk

„A környezettudatosság erősödését jelzi, hogy 2012-ben minden eddigi rekordot megdöntött az akcióban résztvevők száma: az összes kontinens 150 országa, 6525 város valamint 2 milliárd ember fogott össze, és fejezte ki csatlakozásával bolygónk iránti elkötelezettségét.”

Idehaza a http://hodinazeme.svetelneznecistenie.sk/ako-sa-zapojit/pridat-obec-firmu/ portálon keresztül csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.