JAK MŰFORDÍTÓ TÁBOR

A TÁBOR CÉLJA: a magyar irodalom bemutatása, a külföldi fordítók tájékozódásának megkönnyítése. A tábor olyan fórum kíván lenni, ahol fordítási és értelmezési kérdések gyakorlati és teoretikus szinten is felvetődnek, valamint a fordítók szerzőikkel személyesen is találkozhatnak. Célunk, hogy a tábor színes körképet adjon a magyar szellemi életről, elsősorban a kortárs magyar irodalom alkotóiról és alkotásairól, kitekintéssel a magyar irodalom múltjára és hagyományaira is. Számos kiváló költő, író, kritikus, műfordító és irodalomtörténész tart majd előadást és szemináriumot, olvas fel és beszélget a fordítókkal. Az elmélyült szakmai munkát fordítói műhelyfoglalkozások segítik.

MEGHÍVOTTJAINK: Balázs Eszter Anna, Bodor Ádám, Csobánka Zsuzsa, Dánél Mónika, Dragomán György, Fodor Péter, Károlyi Csaba, Kárpáti Péter, Karsai György, Kulcsár-Szabó Zoltán, Lakatos István, Mátrai Diána, Nádasdy Ádám, Németh Zoltán, Outi Hassi, Parti Nagy Lajos, Péczely Dóra, Szirák Péter, Tóth Krisztina, Vásári Melinda

A FORDÍTÓI MŰHELY VEZETŐI: Imreh András és Rácz Péter

HELYSZÍN: Nagykovácsi, Teleki-Tisza-kastély, Kastély Vendégfogadó
(2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 2-4.)

IDŐPONT: 2012. május 22–30.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ ÉS CÍM: április 30-ig e-mailen L. Varga Péternél: kultikus@gmail.com és Reet Klettenbergnél:ryblikas@gmail.com, illetve postán (József Attila Kör, 1088 Budapest, Múzeum u. 7.) vagy faxon (36-1-352-7103).

A JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES MELLÉKLETEK: rövid CV, publikációs lista, egy magyar szépirodalmi műnek vagy részletének idegen nyelvű fordítása (max. 5 oldal); kérjük, tüntessék fel, hányszor és mikor vettek részt a JAK műfordító táborában.

PÁLYÁZATOK KIÉRTÉKELÉSE: május 5. Az eredményről mindenkit értesítünk. Sikeres pályázat esetén a táborban való részvétel visszamondására május 10-ig van lehetőség.

KÖLTSÉGEK: a szállás és az ellátás jelképesen 15.000 forintba kerül, mely összeget a táborban kell befizetni. Az útiköltséget a résztvevők állják.
Minden jelentkezőt szeretettel várunk,

L. Varga Péter és Reet Klettenberg