AZ ILLÚZIÓ Pozsonyban – indul a heart…

Pierre Corneille: AZ ILLÚZIÓ című darabját mutatják be a pozsonyi Színművészeti Egyetem magyar hallgatói a Teátrum színházi polgári társulás keretén belül az ezzel az előadással induló új játéktéren, a heart kisszínházban, amelynek befogadója az Ifjú Szivek Mostová 8. szám alatti színházterme. Időpont: 2011. június 1., 19 óra.
…Pridamant, a kétségbeesett apa érkezik Alkanderhez, a kissé megfáradt varázsló barlangjához. Az apa rég eltűnt fiát szeretné felkutatni. A varázsló rövid unszolás után nemcsak elmondja, de árnyalakjai segítségével vízióként meg is idézi a fiú életét, annak szerelmi bonyodalmát Izabellel, kalandjait a Lise-zel, a fondorlatos szolgálólánnyal, ügyeskedéseit urának, a Mórölőnek szolgálatában. Végül azonban a valós történet egy váratlan fordulat után fikcióba csap át…

A jellemekre és szituációs humorra épülő stilizált komédia filozófiai problémát felvető keretbe ékelődik: hol van a fikció és realitást elválasztó határvonal, van-e az illúzió és valóság közt határ? Szétválasztható-e a kettő, és megismerhető-e a látszat mögött megbúvó igazság? Hol kezdődik az identitás, és hol végződik a szerep? Mágia, illúzió, színház – mind a valóságon való átlépés eszközei. Mi a színház? Az előadás erre a kérdésre is választ keres, ami pályakezdő színházművészek esetében akár krédónak is tekinthető.

Az előadás után közönségtalálkozó és állófogadás.

Szereplők: Tóth Károly, Havasi Péter, Tarr Csilla, Jókai Ági
Kosztüm, díszlet: Kósa Annamária
Rendező: Száz Pál

A színházi előadás létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Támogatók: Ifjú Szivek Táncszínház, Magyar Köztársaság Kulturális Intézete és magánszemélyek
A heart projekt gazdája az ANIMA Társaság.
A projekt menedzsere: Monozlai Flóra
MÉDIAPARTNEREK: Magyar Interaktív Televízió, Új Szó, Vasárnap, Pátria rádió…

Jegyek a helyszínen kaphatók 2.- € árban.

Az előadás után beszélgetés és állófogadás…
Mindenkit nyitott szívvel várnak a szervezők!