Avignonba megy az Ifjú Szivek!

Az Ifjú Szivek Táncszínház idén nyáron bemutatkozik a világ legrangosabb színházi eseményeként számon tartott avignoni fesztivál OFF programjában. A Hégli Dusan által elnyert alkotói pályázatnak köszönhetően júliusban 22 napot töltenek majd el a Rhône folyó partján fekvő francia városban, 21 előadást adva a szakma legjobbjainak.

FINOMHANGOLAS_plakatAz Avignoni Fesztivál a világ legnagyobb kortárs színházi seregszemléje, Szlovákiából még soha nem járt társulat a fesztiválon. Az Ifjú Szivek Táncszínház az Espace Alya Theatre, a Festival OFF d´Avignon és a  Dusan Hegli Company közötti koprodukció eredményeként látogat el a dél-franciaországi városba.

Az Ifjú Szivek Táncszínház küldetése és egyben kiemelt feladata, hogy hagyományos kultúránkat, közösségünket külföldön is képviselje. A fesztiválra az egész társulat készül, az új előadás címe Finetuning, amely a készülő trilógia első része. Az egész estés koreográfia olyan témákat dolgoz fel, amelyek talán mindennapjainkban is finomhangolásra szorulnak ” – nyilatkozta Varsányi László, igazgató.

A három hetes rendezvényen évente több mint félmillió színházlátogató, 3500 akkreditált színházigazgató, kritikus és szakember fordul meg és válogat előadásokat Európa és a világ legnagyobb presztízsű színházaiba. Aki számít a szakmában, az jelen van.

(forrás: Ifjú Szivek Táncszínház)