Idősek Ki mit tud?-ja – pályázati felhívás

Pályázati felhívás határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedőben való részvételre időseknek. A pályázat benyújtásának határideje 2013. szeptember 2.

A Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) határokon átívelő kulturális és művészeti Ki mit tud?-ot indít idősek részére, melyre várja a jelentkezéseket.

Az Idősek Ki mit tud?ban határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedőben való részvétel. Pályázhatnak legalább 60 éves életkorúak (pároknál/csoportoknál legalább 60 éves átlagéletkor); jelentkezhetnek magánszemélyek, egyesületek, idősek klubjai, időskorúak otthonainak lakói.

Az Idősek Ki mit tud?-ja egyetlen korosztályt vár, de mindenkinek szól. A vetélkedő üzenetét Jókai Anna gondolata fejezi ki a legszebben: „Az öregedő embernek nem a hiányai, hanem a többlete fáj legjobban, mindaz, ami életében felhalmozódott benne, de nem tudja senkinek odaadni.”

Ezeknek az értékeknek a bemutatására ad alkalmat ez a vetélkedősorozat, amely számukra megjelenési lehetőséget biztosít, a közönség elé pedig sokszínű, érdekes, tartalmas és színvonalas produkciókat, valamint nívós, minőségi kézműves alkotásokat tár.

Egy-egy induló (magánszemély, illetve csoport) több kategóriában is nevezhet, de kategóriánként csak egyetlen produkcióval.

Kategóriák

  1. Előadóművészet (a produkciók 3-5 perc hosszúak lehetnek)

  • Ének

  • Hangszeres zene

  • Vers és próza

  • Színpadi jelenet (ebben a kategóriában maximum 8 perces lehet a produkció)

  • Tánc (maximum 6 pár táncossal)

  • Egyéb

2. Képző- és iparművészet (nincsenek alkategóriák; bármilyen kézműves alkotással lehet nevezni).

A produkciónkénti nevezési díj: egyéni versenyzők számára 1000 Ft, párban/csoportban indulók számára összesen 2000 Ft.

Az országos elődöntőn és döntőn nagynevű zsűri értékeli a produkciókat, és a legjobbakra értékes nyeremények várnak.

Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját.

Benyújtás: A hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap határidőre érkeztetése a következő módokon lehetséges:

  • a kimittud@szime.hu email-címre

  • a +36 72 513 815-ös fax számra

  • postán a SZIME központjának címére (7621 Pécs, Jókai u. 1.)

  • postán a SZIME illetékes tagozatának címére (a megyei és a határon túli felhívásoknál az elérhetőségek a SZIME honlapjáról letölthetők).

A Jelentkezési lap www.szime.hu honlapról letölthető.

A konkrét helyszínekről, időpontokról és a további részletekről szintén a www.szime.hu honlapról szerezhető, valamint a +36 20 443 8209-es telefonszámon a Ki mit tud? szervezőitől kérhető információ.

Idősek KiMitTud-ja – Pályázati felhívás határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedőben való részvételre időseknek